Nog geen 3,5 jaar geleden had ik een afkeer voor alle tomatensoepen. Tijdens mijn zwangerschap moest ik opeens tomatensoep heb. Sindsdien ben ik er juist gek op! Heel apart hoe het lichaam werkt dus.

Deze Italiaanse tomatensoep is heel simpel te maken met wat wortels, tomaten en basilicum. Binnen 30 minuten heb je deze soep gemaakt. Lekker met een ciabatta of een bruschetta erbij. Of maak de soep samen met een piadine. Klik hier voor een lekker recept!

De soep is erg gezond en kun je heerlijk als lunch eten of gewoon bij het avondeten. Hier zijn ook verder geen dierlijke producten aan toegevoegd en erg lekker voor vegetarisch eten. Daarnaast gluten- en lactosevrij. Kortom hier kan iedereen smakelijk van eten! En nu vooral met de kou en sneeuw buiten, is dit een heerlijk voedzaam soepje.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

2. Snij de wortels in plakken. Ontpit de tomaten en snij in vieren.

3. Giet wat olijfolie in een hoge pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit totdat het glazig ziet.

4. Doe de wortels en tomaten erbij en bak even mee.

5. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Scheur de basilicumblaadjes en voeg toe aan de soep. Laat het geheel 15 minuten koken totdat de wortels zacht zijn.

6. Pureer de soep fijn en voeg eventueel voor wat smaak gemalen peper toe. Breng nog heel even aan de kook en laat het zachtjes 2 minuten koken. Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *