Tomatenrisotto met chipolataworstjes

In de maand juni heb ik weer mee gedaan aan de swiepswoepswap van Mandyandmore. Met dit concept maak je een gerecht van iemand anders en geef je hier een eigen draai aan. Deze tomatenrisotto zag ik bij Markookt (te vinden op Facebook en Instagram) en moest ik maken. Een tomatenrisotto staat namelijk al een lange tijd op mijn lijstje.

Aan de tomatenrisotto heb ik chipolataworstjes toegevoegd en gegrilde courgette van CRÜ. Deze courgette kun je zelfs rauw eten en ziet er anders uit dan een normale courgette. Een echte aanrader! Even wat insmeren met olijfolie en eventueel wat peper en zout. Vervolgens lekker op de grill voor een paar minuten.

De risotto kun je natuurlijk ook vegetarisch maken door gewoon de chipolataworstjes weg te laten. Net zo lekker en smaakvol. Voor deze risotto heb ik gekozen voor een Parmezaanse kaas en afgemaakt met wat tijm en oregano. En weet je wat een ander voordeel is? Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel! Dus een heerlijk makkelijk gerecht voor een drukke werkdag.

Liever een andere risotto? Klik dan hier voor de bietenrisotto met walnoten en Pecorino.

Bereiding

1. Ontvel de chipolataworstjes en snij in stukjes. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een diepe pan en voeg de worstjes toe. Bak totdat ze rondom bruin zijn.

2. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak dit even totdat de ui glazig ziet.

3. Doe de risottorijst erbij en bak even mee totdat de rijst glazig ziet. Giet dan de wijn en tomatenpulp erbij. Roer alles goed erdoor.

4. Snij de cherrytomaatjes door de helft en doe bij de risotto. Snij de oregano fijn en rits de tijm van het takje. Gooi dit erbij.

5. Schep een paar soeplepels groentebouillon in de pan en laat de risotto dit langzaam opnemen. Wanneer dit is opgenomen, voeg je nog zo een 2 keer wat bouillon toe. Proef vervolgens of de rijst al dente is.

6. Voeg eventueel wat gemalen peper toe en doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij. Roer goed door de risotto.

7. Doe de boter bij de risotto en zet het vuur uit. Roer alles door elkaar totdat de boter is gesmolten.

8. Snij de courgette in dunne plakjes en smeer in met olijfolie met eventueel een beetje peper en zout. Leg op de grill en grill beiden kanten een paar minuten.

9. Serveer de courgette met de risotto en voeg naar smaak Parmezaanse kaas toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *