Met een eindelijk gekochte tortillapers in de aanslag was het tijd om weer zelf tortilla’s te maken van Masa Harina (maismeel). Dit keer wilde ik weer taco’s maken, maar nu met lekker zacht gestoofd vlees. Een authentiek Mexicaans gerecht rund- of lamsvlees in een heerlijke kruidige marinade. En oh my, nu snap ik wel al die filmpjes die ik op internet voorbij zie komen over dit gerecht. Kennen jullie dat filmpje waarbij ze de taco met dat heerlijke zachte vlees dippen in een soort bouillon/salsa? Nou het is mij dus gelukt! En hoog tijd om dit met jullie te delen, zodat jullie er ook van kunnen genieten.

Bereiding stoofvlees

1. Marineer de runderlappen met 1 eetlepel gemalen komijn, peper en zout.

2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pruimtomaten in vieren en ontpit deze. Snij de rode peper, groene jalapeño en rode jalapeño door het midden en haal de zaadjes eruit. Hak de pepers in grove stukken.

3. Giet wat olijfolie in een braadpan en voeg de ui, knoflook, pepers en tomaten toe. Roer steeds totdat de ui glazig ziet en de tomaten beginnen te slinken.

4. Voeg vervolgens de gemalen peper, kruidnagels, laurierblaadjes, gedroogde Marjolein, gedroogde tijm, gedroogde oregano, gemalen kaneel en wat zout toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm dit even mee.

5. Snij ondertussen de gember in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe er de appelazijn, 1/2 eetlepel gemalen komijn en het water bij. Meng alles totdat het kookt. Pureer vervolgens alles met een blender of staafmixer.

6. Doe de runderriblappen bij marinade/saus in de braadpan. Zorg met een lepel dat het vlees helemaal onder de marinade zit. Er mag best een dikke laag saus bovenop het vlees liggen. Laat dit zo even 10 minuten staan.

7. Verwarm ondertussen de over voor op 180 C°. Schuif de braadpan met deksel erop in de oven en laat alles 2 tot 2 1/2 uur stoven. Keer om het half uur even het vlees om en zorg dat de bovenkant weer bedekt is met saus. Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.

Bereiding taco’s

1. Doe het maismeel en het zout in een kom en meng door elkaar.

2. Voeg het water toe en kneed alles tot een deegbal en laat dit 15 minuten rusten.

3. Maak 8 ronde balletjes. Leg bakpapier aan de binnenkant van de tortillapers. Leg vervolgens een deegballetje tussen het bakpapier en pers dit dicht. En voilà, je hebt een tortilla!

4. Verwarm een koekenpak en leg een tortilla in de pan. Verwarm ze aan beiden kanten, totdat het deeg bruin begint te kleuren. Vouw de tortilla dubbel tot een taco en leg op een bord.

5. Haal het rundvlees uit elkaar. Als het goed is, valt dit zo uit elkaar. Vul de taco met wat rundvlees en gooi er wat garnering over. Doe wat saus van het stoofvlees in een bakje of kommetje en dippen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *