Bloemkoolsoep met chorizo en prei

Wanneer je een bloemkool over hebt en je wilt geen eten verspillen, dan maak ik er een soepje van. Nu at ik dit een tijd geleden bij mijn schoonmoeder met chorizo, wat een geweldige combinatie is dat! Voor deze bloemkoolsoep heb ik zelf nog wat prei toegevoegd voor net wat meer groente en bite. Daarnaast is deze soep heel simpel te maken en door wat aardappelen en room toe te voegen, krijg je een mooie dikke bindende en voedzame soep.

De bouillon kun je heel simpel zelf maken, indien je nog wat afval groente hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd wortelen, bleekselderij, ui en knoflook in mijn kast liggen. Met wat kruiden erbij kun je hier een mooie bouillon van trekken in 30 minuten. Snij een stukje af van de prei en kook dit erin mee. Dit is veel gezonder dan bouillonblokjes, want je kunt hiermee zelf ook bepalen hoeveel peper en zout je erin verwerkt. Tegenwoordig als ik bouillonblokjes koop, kijk ik of er natuurlijke ingrediënten gebruikt zijn.

Neem eens een kijkje bij de aspergesoep. Daar staat beschreven hoe je een bouillon kan maken. Dit kan ook zonder het afval van de aspergeschillen. Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snij de ui en knoflook fijn. Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij ook alvast de bloemkool in stukken en snij de prei in kleine stukjes.

2. Giet wat olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en bak even mee.

3. Rits de blaadjes tijm van het takje en voeg toe aan de bloemkool. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Giet de kookroom erbij en voeg wat gemalen peper naar smaak toe. Voeg de prei toe en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel 10 minuutjes zacht koken.

5. Snij de chorizo in blokjes. Doe wat boter in een koekenpan en bak de chorizo 5 minuutjes totdat deze wat krokanter begint te worden. Serveer de soep vervolgens met de chorizo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *