Bij de nasi van gisteren hoort natuurlijk een heerlijk wokgerecht. Mijn vriend is gek op de combinatie kip en cashewnoten. In het kookboek The dumpling sisters van Amy en Julie Zhang kwam ik een heerlijk recept tegen met oestersaus. In dit geval heb ik weer mijn eigen draai aangegeven, want ik wilde mijn favoriete Chinese groenten erin stoppen. Ik vind het altijd heerlijk om babymais en bamboescheuten in mijn wokgerechten te hebben. Tevens ben ik dol op Chinese kool en paksoi. Mijn noedelsoep met kip bevatte al paksoi, dus dit keer ben ik voor de Chinese kool gegaan.

Dit gerecht zit vol groenten, is simpel te maken en ook nog eens erg gezond. In dit recept heb ik een klein lepeltje bruine suiker toegevoegd, waardoor de saus tot zijn recht kwam. Maar als je wil kun je die natuurlijk weglaten, net zoals de kip voor een vegetarische variant.

Bereiding

1. Snij de kip in reepjes. Doe alles voor de marinade in een kom en meng goed. Doe de kip erbij en hussel dit erdoorheen. Laat dit 20 minuten intrekken in de koelkast.

2. Rooster de cashewnoten even kort in een pan en zet apart.

3. Snij een ui in grove stukken, snij de knoflook fijn en snij de gember in reepjes. Snij de Chinese kool en paprika in redelijke grove stukken. Je wil immers geen klein fijn gesneden groenten in een wok.

4. Giet wat wokolie in een wokpan. Wanneer de pan goed heet is, voeg dan de kip toe. Bak dit 5 minuten op totdat de kip niet meer roze eruit ziet.

5. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak even mee. Doe vervolgens de babymais, paprika en bamboescheuten erbij. Bak dit 2 à 3 minuten mee.

6. Voeg de Chinese kool toe en wok dit even mee totdat het wat is geslonken. Doe hier de cashewnoten bij.

7. Giet dan de rijstwijn erbij met de oestersaus en een theelepel bruine suiker. Wok dit goed door de kip en groenten en wok het nog zo een 5 minuten mee. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *