In mijn blog over Turkse bulgur gaf ik al aan dat de Turkse keuken niet vaak genoeg op het internet voorbij komt. Dus vandaag weer een Turks recept, namelijk köfte! Dit past goed bij de bulgur. Heerlijk met wat knoflook- en/of pittige saus. Maar je kunt ze ook heerlijk in een zelfgemaakte saus onderdompelen en even meekoken.

Voor dit recept is het belangrijk dat je geen mager gehakt neemt, want anders wordt het erg droog en dan is het niet meer te pruimen. Voor nu heb ik gekozen voor lamsgehakt, omdat ik dit meer bij het gerecht vindt passen. Je kunt ook voor rundergehakt gaan en is net zo lekker!

De köfte kun je op verschillende manier bereiden. Vaak zie je ze op de BBQ liggen, maar je kunt ze ook makkelijk grillen of bakken. Of zoals ik eerder aangaf heerlijk stoven in een saus. Ik heb voor grillen gekozen, omdat ik eerst de basis van de een köfte wil beschrijven. En wie weet komt er snel een keer een recept waarin ik het in een heerlijke saus heb gestoofd.

Bereiding

1. Snij de ui in flinke blokken en snij de knoflook fijn. Gooi de ui en knoflook in een hakmachine en hak het heel fijn.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg hier de ui en knoflook aan toe met alle kruiden en specerijen uit de ingrediënten lijst. Voeg tevens de eieren eraan toe.

3. Kneed het gehakt goed totdat alles mooi is vermengd met het gehakt.

4. Maak er ongeveer 12 balletjes van en maak er kleine ietwat platte staafjes van.

5. Smeer de grillpan in met wat olijfolie en gril de köfte 10 tot 15 minuten totdat ze gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *