Biefstuksalade met paddenstoelen

Biefstuksalade met een kogelbiefstuk van de biologische boerderij De Groene Griffioen. Aan de kleur zie je dat dit echt een goed stuk puur vlees is, heerlijk! Lekker met een eikenbladmelange en nog wat extra rucola. Daarbij champignons, oesterzwammen, cherrytomaatjes en ui even gebakken. Wat pijnboompitten en balsamico crema erover en je hebt een heel gezond feestje. Dit is niet alleen gezond, maar een echte bom van smaken.

Uit onderzoeken is gebleken dat je niet te vaak rood vlees moet eten, maar ik geloof er wel in dat af en toe een stukje rood vlees wel bijdraagt aan jouw ijzergehalte. Alles met mate dus. In mijn zoektocht wil ik dit eens verder uitzoeken. Maar voor nu geniet ik nog even van het lekker zacht stukje vlees, omdat dit voor mij vrij is van enig kunstmatige toevoegingen. En zo eet ik mijn vlees het liefst. Je moet op een goede manier ook genieten.

Liever een vegetarische gerecht? Neem dan eens een kijkje bij deze Turke Bulgur, klik hier voor het recept. Heerlijk met een frisse salade en net zo gezond als deze biefstuksalade.

Bereiding

1. Snij de ui in halve ringen. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de champignons in plakjes. Snij de cherrytomaatjes door de helft.

2. Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan totdat ze goudbruin beginnen te worden.

3. Giet wat olijfolie in een diepe pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak totdat ze wat zachter zijn. Bak vervolgens kort de cherrytomaatjes mee en voeg wat peper en zout toe naar smaak.

4. Doe de boter in een koekenpan. Strooi wat peper en zout over de biefstukken. Wanneer de boter bijna is gesmolten, dan voeg je de biefstuk toe. Bak elke kant 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.

5. Leg ondertussen wat van het sla en rucola op een bord. Snij de biefstuk in reepjes en voeg toe aan de sla. Doe hier de paddenstoelen en cherrytomaatjes bij en strooi er wat pijnboompitjes over. Giet wat balsamico crema naar smaak toe over de sla en biefstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *