Bloemkoolcurry met paprika

De combinatie bloemkool en curry is echt overheerlijk. De bloemkool neemt namelijk de smaken van de curry goed op. Ken je het verspakket Curry Madras van de bekende supermarkten? Deze heb ik in feite nagemaakt met mijn eigen kruidenmix. De meeste kruiden heb ik gehaald bij Amazing Oriental. Daar kun je veel Indiase kruiden vinden. Dit is zo simpel om te maken en je hebt dus geen currypasta nodig van de supermarkt. Gezond, lekker en ook nog eens een comfort food. Heerlijk met wat Basmati rijst of naanbrood.

Deze bloemkoolcurry heb ik gemaakt met kip en paprika. Expres heb ik de kip in de titel weggelaten, omdat deze bloemkoolcurry net zo goed gemaakt kan worden zonder kip. Dus je kunt er ook een vega variant van maken. Ik laat alles in zijn geheel stoven in de curry waarbij ik gebruik heb gemaakt van kokosmelk.

Liever een andere curry maken? Klik dan hier voor het recept van de pompoencurry met linzen.

Bereiding

1. Snij de ui in grove blokken. Snij de knoflook en rode peper fijn. Ontpit wel even de rode peper, want anders wordt het erg heet. Snij ook alvast de paprika en de bloemkool. Ontpit de tomaten en snij in grove stukken.

2. Doe alle specerijen in een hapjespan of braadpan. Verwarm dit even totdat het begint te ruiken. Voeg hier de boter aan toe en meng dit al smeltend met de specerijen.

3. Voeg de kipblokjes toe met wat peper en zout en bak 5 minuten mee. Doe dan de ui, knoflook en rode peper erbij en bak even mee.

4. Doe de tomaten erbij en roer goed om. Bak totdat de tomaten zacht zijn geworden en voeg dan de bloemkool en paprika toe. Verwarm deze 2 minuten mee.

5. Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed erdoor. Voeg gesneden koriander met nog wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat de curry vervolgens 15 minuten zacht pruttelen. Serveer de curry met Basmati rijst en eventueel met naanbrood. Belangrijk is om de rijst eerst te wassen, voordat je deze in de rijstkoker klaarmaakt. Laat de rijst zijn werk doen en ga hierin niet roeren. Dan krijg je het mooiste resultaat voor de lekkerste rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *