Tomaten-rundvleessoep met kikkererwten

Tomaten-rundvleessoep met kikkererwten en extra verse groenten zoals prei en wortel, een heerlijke soep voor deze herfst- en winterdagen. De tomaten en de kikkererwten gaan goed samen hierin. Tevens zijn er geen bouillonblokjes gebruikt en is de soep getrokken met een goede rundvleesschenkel van de slager.

Via HappyLife PR kreeg ik een mooi pakketje van HAK met daarin een goedgevulde zak met kikkererwten. En wat ik erg mooi vind aan deze nieuwe zakken van HAK is dat ze 100% natuurlijk zijn. Zelf kon ik ook niks raars vinden tussen de ingrediënten. Dus hier ben ik erg blij mee en ik moest wel iets lekkers gaan koken.

Dit keer wilde ik iets anders maken met kikkererwten, dan de standaard curry en hummus. Ik wilde een verwarmend gerecht en een heerlijke soep maken in deze koude dagen en ik moet zeggen dat deze soep echt verrukkelijk is! Warme smaken, gezond en goed gevuld met rijst. Zeker een aanrader voor een goede soep voor de weerstand in deze dagen.

Wil je liever een andere soep maken? Neem dan eens een kijkje bij deze kippensoep, klik hier voor het recept. Of ga voor een vegetarische tomatensoep, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Doe de runderschenkel en runderpoulet in een grote soeppan. Je kunt ook de runderpoulet eventueel in een stoommandje in het water meekoken of je moet straks het vlees eruit plukken. Snij de ui doormidden en doe dit samen met de knoflook en gember in de pan. De ui en knoflook gaat met vel en al erin. Bij de gember kun je het velletje er eventueel afsnijden.

2. Was de prei, wortel en bleekselderij. Snij de groenten in grote grove stukken en stop ze bij de rest in de pan.

3. Voeg de peterselie, rozemarijn, tijm, kruidnageltjes en laurierblad toe aan de pan.

4. Vul de soeppan met 5 liter water en gooi de peperkorrels en zout erin.

5. Breng vervolgens het water aan de kook. Zodra het kookt, vormt er schuim op het water. Schep dit eraf, zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat de bouillon zachtjes 2,5 uur koken.

6. Giet de bouillon na deze 2,5 uur door een zeef over in een andere grote pan of grote kom. Houd de runderschenkel en runderpoulet apart, al het overige kan weggegooid worden.

7. Giet de bouillon terug in de soeppan. Ondertussen haal je het vlees van de runderschenkel en snij in blokjes. Zelf gooi ik het meeste vet wat er eventueel nog aan zit weg. Voeg het gesneden rundvlees en de runderpoulet aan de soep.

8. Maak een kruisje in de tomaten en week voor 10 minuten in kokend water. Giet af en laat even afkoelen. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Verwarm even op het vuur met wat olijfolie en pureer vervolgens de tomaten.

9. Voeg de tomatenpuree/sap toe aan de soep en breng de soep weer even aan de kook. Proef of de soep zout genoeg is. Mocht het nog wat flauw zijn, voeg dan wat gemalen peper en wat zout toe.

10. Snij de prei in ringen, de wortels in halve maantjes en de selderij fijn. Doe dit bij de soep met kikkererwten. Breng de soep aan de kook.

11. Voeg tot slot de rijst toe en laat de soep zachtjes 15 minuten pruttelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *