Traybake met gyros en groente

Traybakes hip en happening tegenwoordig hier in Nederland en begrijpelijk. Je doet alles op een bakplaat of grote braadslede en laat de groente en vlees lekker in de oven roosteren. Je kunt daarnaast variëren in kruiden en specerijen waardoor dit gerecht totaal niet flauw is. Heel simpel wanneer je weinig tijd hebt, want dit is in een half uur klaar.

Makkelijk zelf marineren

Voor deze traybake heb ik een eigen simpele gyros gemaakt. Waarom zou je gemarineerd gyros vlees in de supermarkt kopen als je deze makkelijk en gezond zelf kan marineren? Daarnaast zitten er heel veel toevoegingen in het vlees wat gewoonweg niet nodig is. Lekker zelf doen dus, want ik laat je zien hoe makkelijk dit kan!

Vegetarische traybake

Voor dit recept heb ik meer de mediterraanse groenten gebruikt. Heerlijk gevuld met courgette en paprika. Daarnaast heb ik aardappelen toegevoegd, want dit is een geweldige combi met de gyros natuurlijk. Gezond, lekker en vullend!

Natuurlijk kun je de traybake vegetarisch maken. Laat dan de kip weg en marineer de aardappelen met wat paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en een snuf cayennepeper. Dit is dan niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan.

Liever shoarma?

Shoarma kun je natuurlijk ook makkelijk zelf marineren! Klik hier voor een heerlijk shoarma gerecht. Of liever met lamsvlees? Klik dan hier.

Bereiding

1. Doe de uienpoeder, karwijzaad, cayennepeper, paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en komijnpoeder in een kom met wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Voeg toe aan de kipreepjes en zorg dat de kipreepjes helemaal onder zitten.

2. Verwarm de oven voor op 200 C°.

3. Snij de ui, paprika en courgette grof. Schil de aardappel en snij in blokken.

4. Leg alle groente en kip op de bakplaat en meng even goed door elkaar met een wat peper en zout. Voeg de knoflookteentjes  in zijn geheel toe. Giet er flink wat olijfolie overheen.

5. Schuif de traybake in de oven en gril voor 25 à 30 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *