Het is weekend! En dat betekent tijd voor lekkere kleine hapjes. Deze Spaanse aardappelkroketjes zijn overheerlijk. Gevuld met chorizo, doperwten en kaas gingen deze comfort food er zo in. Deze aardappelkroketjes gaan goed samen met een tomatensalsa. Door de chorizo hoef je zelf weinig specerijen en kruiden toe te voegen, omdat door het bakken van de chorizo veel van dit soort smaken uit de worst al vrij komen.

Wil je toch liever een vegetarische variant? Geen probleem! Vervang de worst dan door wat paprikapoeder en cayennepeper, net zo lekker. De kroketjes kunnen gegeten worden als bijgerecht, maar voor vanavond hebben we ervoor gekozen om er een hapjes avond van te maken. Dus een soort tapas.

In dit gerecht is kaas toegevoegd. Kun je niet tegen lactose? Vervang dan de kaas door 2 eetlepels bloem toe te voegen, zodat de aardappelen wat beter binden met elkaar. Doe je dit niet, dan vallen de aardappelen zo uit elkaar.

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen in water voor 10 à 15 minuten totdat ze zacht zijn en giet deze af.

2. Snij de chorizo in kleine blokjes. Snipper een ui en snij de knoflook fijn.

3. Giet wat olijfolie in de pan en bak de chorizo 2 minuten. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de chorizo en wat peper en zout toe. Snij de peterselie fijn en doe dit samen met de kaas en de doperwten bij de aardappelen. Roer alles goed door de aardappelen.

5. Voeg nog 2 rauwe eieren toe aan de aardappelen en mix dit goed erdoorheen. Laat het aardappelmengsel 30 minuten rusten.

6. Leg een bord met bloem, een bord met de eieren en een bord met het paneermeel klaar.

7. Giet een goede laag zonnebloemolie in de pan of zet een frituur aan.

8. Pak ongeveer een goede lepel van de aardappelen en kneed dit tot een klein kroket vorm. Haal dit door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.

7. Bak de aardappelkroket in de pan of frituurpan totdat deze goudbruin gekleurd en krokant is. Serveer met een heerlijke salsa en dippen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *