De Turkse keuken, heerlijk! Hier lees ik niet al te vaak iets over op internet, wat ik erg jammer vind. Deze keuken verdient zeker meer waardering, omdat de Turkse keuken zijn eigen stijl heeft ontwikkeld met authentieke smaken en invloeden vanuit en naar Europa toe. Dan heb ik het niet over een broodje döner, maar over mezes, bulgur en andere rijst- en pastasoorten, baklava, pides, vlees(stoof)schotels en ga maar zo door. En een broodje döner gaat er op zijn tijd ook echt wel in hoor, maar dan het liefst als ik het zelf maak of bij een echt Turks restaurant.

Bulgur daarentegen is gezond om te eten, makkelijk klaar te maken en kun je overal als bijgerecht serveren. Ik kijk altijd uit naar bulgur bij het bezorgen van mijn Turks eten. Als het goed gemaakt is, dan blijf je hiervan eten. Bulgur pilav is een gerecht dat net zoals risotto in bouillon wordt gegaard. Hieraan kun je kruiden, vlees en groenten toevoegen. Zelf heb ik gekozen om alleen wat groenten toe te voegen, omdat ik dit echt als een bijgerecht zie. Dit gaat bijvoorbeeld goed samen met köfte of een heerlijke vleesspies van lam of kip.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook en platte peterselie fijn.

2. Giet een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook totdat het glazig ziet.

3. Voeg de paprikapuree, tomatenpuree en pul biber toe. Roer dit even goed erdoorheen.

4. Doe de Bulgur erbij en meng alles goed. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en roer door elkaar heen.

5. Voeg de mais, doperwten en peterselie toe. Mix dit door de bulgur en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 10 minuten zacht koken en roer af en toe. De bulgur is klaar als het vocht is opgenomen en de bulgur zacht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *