Kip Masala met spitskool

Had ik al verteld dat ik gek ben op masala gerechten? Ik gebruik altijd de masala kruiden van Nadan Surinami. Roti kip masala hiermee maken is echt mijn favoriet! En dan wel met een heerlijke roti pannenkoek van een echte Surinaamse toko. Maar voor nu heb ik een andere draai gegeven aan de kip masala. Je kunt hier namelijk heerlijk mee variëren en groente bij toevoegen. In dit geval heb ik spitskool mee gekookt.

Tevens heb ik hier geen gebruik gemaakt van Maggi. Dit is helemaal niet nodig wanneer je de smaken van Maggi zelf toevoegt aan het gerecht zonder gebruik te maken van die bouillonblokjes. Zo af en toe gebruik ik het wel zoals bij mijn roti kip masala. Daar ga ik nog uitvinden hoe ik dit zonder Maggi blokjes kan doen.

Dit gerecht kun je heerlijk eten met wat rijst, nasi, bami of zoals op de foto tjauw min. Lekker met wat zelfgemaakte sambal erbij en dit is dan echt genieten. Je kunt eventueel een Madam Jeanette in zijn geheel meestoven. Maar als je kleine kids hebt, dan is het handiger om dit weg te laten. Tenzij de kids er dol op zijn natuurlijk.

Voor dit soort gerechten gebruik ik flink wat boter, omdat dit romig en mals moet blijven. Mocht je een lactoseallergie hebben, vervang de roomboter dan vooral voor plantaardige boter.

Je kunt de kip ook vervangen door rundvlees. Een week geleden maakte ik al een zachte stoofvlees versie van de masala. Zie hier het recept.

Bereiding

1. Snipper een grote uit en snij de knoflook fijn. Snij de selderij fijn.

2. Marineer de kip met een eetlepel masala kruiden met peper en zout.

3. Smelt de boter in een braadpan. Voeg de kip toe en bak 5 minuten totdat de kip niet meer roze ziet.

4. Voeg de karwijzaadjes en nootmuskaat toe en bak kort mee. Gooi de ui en knoflook erbij en bak totdat de ui glazig ziet.

5. Doe de spitskool erbij en roer even goed om. Giet dan wat water bij en voeg de laurierblaadjes toe. Gooi hier eventueel een Madam Jeanette bij.

6. Strooi er nog wat peper en zout bij en een eetlepel masala kruiden. Voeg de selderij toe.

7. Laat het geheel 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Serveer met witte rijst, nasi of bami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *