Picanha met BBQ marinade

Het is zomer, maar nog niet echt BBQ weer geweest. De picanha is heerlijk op een zomerse dag en voor een BBQ. Maar dit stuk vlees kan natuurlijk in de oven nu het wat minder weer is. Ideaal dus! Voor de marinade heb ik een eigen marinade samengesteld met de producten van Oil & Vinegar. Deze producten zijn echt top en zo heerlijk. Voor de marinade heb ik gebruik gemaakt van de smoky BBQ kruiden gemixt met een beer mustard, whiskey vinegar en fleur de sel.

Laat het vlees even een uurtje marineren en je gooit dit zo op de BBQ of na het aanbakken in de oven. Heerlijk met wat simpele groente en patat erbij. Of met frisse salade op een warme dag, zoals deze frisse salade.

Picanha is het staartstuk van de koe en hier zit altijd een stuk vet aan. Dit stuk vet kun je mee bakken, maar als je wil kun je dit er natuurlijk vanaf halen. Zelf ben ik nooit erg van vet vlees, dus haal ik dit eraf. In dit geval kun je het voor de smaak ook mee bakken om achteraf eraf te snijden.

Ben je meer van zacht rundvlees en heerlijk gestoofd? Probeer dan eens deze pulled beef tortilla’s (klik hier) of de taco birria (klik hier)

Bereiding

1. Mix de smoky BBQ kruiden, beer mustard, whiskey vinegar en fleur de sel. Voeg nog een snuf peper toe.

2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Snij in het vet wat repen. Giet de marinade over het vlees en smeer helemaal in. Laat het vlees een uur rusten.

3. Er zijn nu twee technieken: de oven of de BBQ.

4. Oven: verwarm de oven voor op 150 C°. Giet wat olijfolie in een pan met wat boter. Bak alle kanten van het vlees even aan. Giet alles over in een ovenschaal en leg het vlees erbij in. Schuif in de oven en laat dit 45 tot 50 min in de oven. Haal uit de oven en laat nog even 10 min rusten in wat aluminiumfolie.

5. Leg het vlees op de BBQ. Laat het geheel rondom goed grillen en dicht Doe het vlees in aluminiumfolie en laat dit op de BBQ. Check zo af en toe de picanha met een thermometer. Met een kerntemperatuur van 50 C° is de picanha klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *