Olijvenpasta met ratatouille

Zelfgemaakt pasta met olijven. Veelal zie je pasta gemaakt met spinazie, dus waarom niet met olijven? En dan vooral met de heerlijke knoflook olijven van MamaMieppie. Wat is dit een heerlijke pasta geworden met een lekkere bite. Vooral met de Italiaanse versie van een ratatouille maakt dit een mooie combinatie. Bij MamaMieppie kun je trouwens meerdere soorten olijven bestellen of andere hapjes. Zeker een aanrader!

Het gerecht is vers, gezond en zit vol groente. Een smaakvol vegetarisch gerecht kan ik wel zeggen! De ratatouille saus heb ik gemaakt van verse vleestomaten om vervolgens lekker even te laten pruttelen met basilicum. Vervolgens de verse groente erbij en deze heerlijk laten stoven. Ondertussen kun je dan de pasta afmaken. Op mijn verlanglijstje staat nog steeds een pastamachine, maar voor nu even met de hand gedaan. Ik heb 200 gram bloem gebruikt. Afhankelijk hoeveel je eet als gezin, kun je hier sowieso 3 bordjes uithalen. Wil je meer pasta maken voor bijvoorbeeld 4 personen, gebruik dan 300 gram bloem en 3 eieren.

Liever een andere vegetarische pasta? Check dan deze Tortellini spinazie al forno, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Stamp de olijven fijn in een vijzel met 1 eetlepel olijfolie tot een zachte pulp. Leg de bloem op een werkblad/aanrecht. Maak een kuil in de bloem en doe de eieren in de kuil. Kluts de eieren in het midden met een vork en voeg hier de olijven aan toe. Meng beetje bij beetje de bloem toe. Kneed het deeg 10 minuten tot een glad en verend deeg. Verpak in plasticfolie en laat het rusten, terwijl je met de saus begint.

2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de vleestomaten en snij in grove blokken.

3. Giet wat olijfolie in een pan en doe hier de ui en knoflook bij. Bak even mee totdat de ui glazig ziet en voeg dan de tomaten toe. Doe hier de basilicum bij met wat peper en zout. Bak alles tot de tomaten helemaal zacht worden en zet het vuur zacht en laat zachtjes 10 minuten pruttelen. Roer zo af en toe.

4. Snij de paprika, courgette en aubergine in blokjes en voeg toe aan de saus. Laat alles zachtjes pruttelen met een deksel erop. Ondertussen ga je verder met de pasta.

5. Zet water op het vuur en breng deze alvast aan de kook met wat zout. Strooi wat bloem op het werkblad en leg het deeg aan beiden kanten in de bloem. Rol vervolgens het deeg helemaal uit. Mocht je een pastamachine hebben, dan kun je die natuurlijk gebruiken. Wanneer het deeg heel dun is gerold, rol je het deeg op tot een sigaar. Mocht het deeg nog wat plakkerig aanvoelen, bestrooi de binnenkant met wat bloem om te voorkomen dat het deeg aan elkaar vast blijft plakken. Snij vervolgens repen af van het deeg, zo een 1 cm. Rol de reepjes uit tot linten.

6. Doe de pastalinten in het kokend water en kook deze 2 minuten. Haal ze met een pastalepel uit de pan en voeg toe aan de saus met een beetje kookvocht erbij.

7. Serveer de pasta eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino Romano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *