Hier word ik enthousiast van! De foto’s zijn misschien niet ideaal geworden dit keer, maar de burger wel! Een kipburger gemaakt met onder andere sambal. Ik ben echt gek op pittig eten. De pittige krokante kipburger ben ik een keer tegengekomen bij Bongusta. Nu alles gesloten is, moet ik natuurlijk deze burger zelf maken. In het recept heb ik gekozen voor 2 theelepels sambal te gebruiken, omdat voor iedereen de smaakbeleving voor pittig anders is. Schroom dus niet om meer of minder sambal te gebruiken.

Bereiding

1. Leg de kip tussen plastic folie met een handdoek eroverheen en sla de kip plat. Snij zonnodig de kip in tweeën als de kipfilet erg groot is. Doe wat peper en zout op de kip.

2. Verkruimel de cornflakes door dit in een stevige boterhamzak te doen en er met je hand op te pletten. Er mogen nog best grove stukken tussen zitten. Leg de verkruimelde cornflakes op een bord.

3. Kluts op een ander diep bord een ei los en voeg de sambal toe. Meng goed door elkaar. Leg nog een bord klaar met bloem.

4. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en leg daarna de kip in de cornflakes. Zorg dat de kip volledig onder de cornflakes zit.

5. Giet een flinke scheut zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kipburger zo een 7 à 10 minuten (je wil immers geen roze binnenkant).

6. Zelf vind ik het lekker om de sesambolletjes even in de oven te stoppen, dan worden ze wat krokanter. Dit doe ik op de hoogste stand 1 à 2 minuten.

7. Snij wat ui en tomaat. Leg wat sla op het broodje, hierna de burgers en daarbovenop de tomaat, ui en Samuraisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *