Flammkuchen met chorizo en broccoli

Flammkuchen met chorizo en broccoli, heerlijk met een rode pittige saus. Deze flammkuchen wordt niet alleen pittig door de saus, maar ook door de chorizo en jalapeño peper. Verder is deze kuchen lekker belegd met rode ui, paprika en kaas. Dit alles bij elkaar is een echte smaakbeleving.

Je kunt hier ook een kinderversie van maken door een niet pittige chorizo te nemen en de jalapeño peper weg te laten. Zelf ben ik er niet zo van om mijn kind chorizo te geven in verband met te erg bewerkt vlees. Dus vaak serveer ik deze voor de kleine man zonder. Kortom je kunt hier een vegetarische variant van maken.

Het deeg voor de flammkuchen heb ik zelfgemaakt, maar je kunt ook het deeg in de supermarkt kopen. Het recept voor het deeg wil ik nog een keer testen voordat ik het recept hier plaats. Dus voor dit gerecht en de ingrediënten maak ik even gebruik van een kant en klare deeg. De saus en het beleg kun je tevens eten met een pizzadeeg. Zie hier het recept voor een pizzadeeg, klik hier.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 230 C°.

2. Snij de broccoli in kleinere stukken en kook 2 minuten in water. Giet vervolgens af.

3. Snij de knoflook fijn. Giet flink wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Bak dit kort mee, want knoflook brandt snel aan.

4. Giet de tomatenblokjes met het sap erbij. Voeg de paprikapoeder, chilivlokken en cayennepeper toe met wat peper en zout. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het geheel even 10 minuten zacht pruttelen.

5. Leg het deeg op een bakplaat en smeer het deeg in met de tomatensaus. Bestrooi de flammkuchen vervolgens met kaas.

6. Snij de paprika en rode ui in reepjes en de champignons in plakjes. Beleg de flammkuchen hiermee samen met de broccoli en de chorizo plakjes.

7. Snij een verse jalapeño in plakjes en strooi dit over het deeg. Plaats de flammkuchen midden in de oven en bak af in 10 à 15 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *