Penne al Pomodoro met cherrytomaatjes

Penne al Pomodoro is een Italiaans pasta gerecht gemaakt van tomaten en basilicum. Pomodoro is ook Italiaans voor tomaat en is een lichte pasta gerecht in Italië. Je kunt de tomatensaus maken met bijvoorbeeld tomaten uit blik of met verse tomaten zoals ik heb gedaan. Mocht je uit blik kiezen, kies dan wel echt een goed Italiaans merk. Ik neem bijvoorbeeld Mutti.

Ik kom nu al zo een 18 jaar in Italië, Lazise om precies te zijn. Dit ligt vlakbij Verona. Hier eet ik altijd wel een keer deze pasta en bij mijn favoriete restaurant maken zij dit met cherrytomaatjes erbij. Nu ik al twee jaar niet meer ben geweest, snakte ik erg naar deze overheerlijke pasta. Tijd dus om dit zelf te maken.

Dit gerecht is lekker vegetarisch en hier mis je het vlees totaal niet. Om het af te maken kun je er nog wat Parmezaanse kaas of Pecorino overheen strooien. Maar wil je de pasta helemaal vegan, dan laat je dit gewoon achterwege. Deze pasta is trouwens ook erg lekker voor bij de lunch!

Wil je liever een andere vegetarische pasta proberen? Maak dan deze simpele spaghetti aglio e olio met paprika, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Breng alvast water aan de kook met flink wat zout voor de pasta.

2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de tomaten en snij in grove blokken.

3. Giet wat olijfolie in een pan en doe hier de ui en knoflook bij. Bak even tot de ui glazig ziet.

4. Voeg de tomaten toe. Snij de basilicum fijn en doe bij de tomaten met peper en zout. Roer zo af en toe door de tomaten tot ze zacht zijn en meer een saus vormen. Zet dan het vuur zacht en laat de saus 15 minuten pruttelen.

5. Doe vervolgens de pasta in het water. Kijk op de gebruiksaanwijzing hoe lang dit moet.

6. Snij de cherrytomaatjes door het midden en bak de cherrytomaatjes de laatste 5 minuten nog even meer met de tomatensaus. De tomaatjes worden dan zacht, maar blijven voor een deel nog lekker heel.

7. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe aan de tomatensaus. Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus. Meng de pasta goed door de tomatensaus.

8. Serveer eventueel de pasta met Parmezaanse kaas of Pecorino. Laat dit natuurlijk achterwege, wanneer je vegan ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *