Romige spaghetti met asperges

Een romige spaghetti in een botersaus met kaas, Buttery Chardonnay en asperges. De asperges laat ik even meekoken/stoven in de botersaus waardoor de saus een heerlijke romige smaak krijgt. Dit gerecht kan zowel vegan als vegetarisch gemaakt worden. Dus mocht je lactose-intolerant zijn dan is dit gerecht ideaal, indien je het gerecht vegan maakt. Voor wat extra pit en kruiden heb ik een rode peper en peterselie toegevoegd. Een ware smaakbom.

Het seizoen van de witte asperges is weer begonnen. Dit heerlijke witte goud is overal verkrijgbaar en kun je veelzijdig mee koken. Veelal wordt dit in combinatie met aardappelen, ham en een romig sausje gemaakt, maar je kunt ook lekker variëren met deze groente. Zoals in dit recept met een pasta of maak er een heerlijke soep van, klik hier voor een geweldig romig aspergesoep.

In dit geval een gerecht met spaghetti en wat voor één! Ik heb zelf echt zitten genieten. Door de asperges mee te koken wordt de saus voller van smaak en proef je tinten van de asperges. Om het gerecht vegan te maken heb ik gebruik gemaakt van de boter en Prosociano wedge (lijkt op een vegan Parmezaanse kaas) van Violife. Kun je gewoon tegen lactose en nuttig je melk, gebruik dan roomboter en Parmezaanse kaas.

Bereiding

1. Breng alvast water met wat zout aan de kook. Het water mag best zoutig zijn wanneer pasta’s worden gekookt.

2. Schil de asperges en snij aan de onderkant een stuk van 1 à 2 cm eraf. Ik heb zelf de asperges heel gelaten, maar dit kan ook in stukken gesneden worden.

3. Snij de knoflook fijn. Ontpit de rode peper en snij in de peper in stukjes. Rasp de (vegan) kaas.

4. Laat de boter smelten in een grote koekenpan. Zodra de boter is gesmolten, voeg dan de knoflook en rode peper toe. Bak kort mee.

5. Giet de wijn erbij en breng aan de kook.

6. Voeg de kaas toe en laat dit smelten. Waarschijnlijk smelt het niet heel goed, maar dit wordt opgelost door wat pastawater toe te voegen straks.

7. Doe de spaghetti bij het kokend water. Voeg vervolgens wat van het water toe aan de boter- en kaasmengsel met wat peper en eventueel wat zout.

8. Leg de asperges in de botersaus en leg er een deksel of stuk folie bovenop. Roer ze af en toe om.

9. Snij wat peterselie fijn. Haal de asperges uit de koekenpan en houd even apart. Indien de saus weer wat is ingedikt, voeg dan nog wat pastawater toe. Gooi de peterselie erbij.

10. Giet de spaghetti af en roer door de saus. Dien de spaghetti op met de asperges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *