Romige pasta met tomaten en spinazie

Pasta in een romige saus met honingtomaten van Looye, spinazie, kastanjechampignons en kip. Een heerlijke combinatie en erg makkelijk om te maken. De honingtomaten zijn hier een mooie toevoeging door de heerlijke zoete smaak. Een mooie tegenhanger voor de kastanjechampignons en spinazie.

In het gerecht zit kip, maar je kunt dit natuurlijk ook vegetarisch maken. En zelfs vegan. Zelf heb ik gebruik gemaakt van een plantaardige kookroom in verband met lactosevrij eten. De tomaten laat je even mee bakken waardoor er een romige saus ontstaat met een heerlijke tomatensmaak.

Tevens zijn er kruiden in het recept verwerkt wat erg lekker is in combinatie met de kip en pasta. En als voordeel: dit gerecht heb je binnen een half uur op tafel.

Wil je liever een vegetarische pasta? Dat kan! Kijk dan eens naar deze heerlijke Tortellini spinazie al forno, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Zet een pan water op voor de pasta. Doe hier redelijk wat zout bij.

2. Marineer de kip met de paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken, peper en zout. Doe wat olijfolie in een diepe (koeken)pan en voeg de kip toe. Bak de kip totdat deze niet meer roze ziet.

3. Snij ondertussen de ui in flinke blokken en snij de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook even mee met de kip.

4. Halveer de honingtomaatjes en snij de kastanjechampignons in plakjes. Voeg de tomaatjes en champignons toe aan de kip. Meng alles goed door elkaar en bak de tomaatjes en champignons 5 minuten mee.

5. Doe de kookroom bij het mengsel en roer er goed doorheen. Breng aan de kook en zet het vuur zacht.

6. Voeg ondertussen de pasta toe aan het water en kook al dente.

7. Voeg de spinazie toe aan het roommengsel en roer erdoor totdat de spinazie zacht is. Doe wat peper en zout erbij en proef of het mengsel op smaak is.

7. Tot slot kan de pasta bij de saus toegevoegd worden. Meng alles goed door elkaar totdat de pasta de saus goed heeft opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *