Terwijl ik deze blog schrijf neem ik nog een hap van dit gerecht: pasta met witte ragu. Dit gerecht is echt zalig. Het is een warm bordje comfort food met deze koude dagen. Voor de saus is mascarpone gebruikt en Pecorino Romano (schapenkaas). Indien je niet zo van schapenkaas houdt, kun je dit vervangen door Parmezaanse kaas. Maar ik beloof je dat dit met Pecorino kaas echt overheerlijk is.

Het recept is geïnspireerd op het gerecht van Gino D’acampo, maar ik moest hier natuurlijk wel mijn eigen draai aangeven zoals ik dat lekker vind. Eigenlijk is dit een soort bolognesesaus, maar dan zonder tomaten. Dit is een heerlijke romige ragusaus om je vingers bij af te likken. En bij de kinderen bevalt dit erg goed! WIl je voor de kids toch wat meer groenten erin? Dan kun je ook wat doperwten toevoegen, dat gaat prima met deze saus.

Bereiding

1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.

2. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de pancetta hieraan toe. Bak dit totdat het bruinig en krokant begint te worden.

3. Gooi de ui, knoflook, bleekselderij en wortel erbij en bak dit 2 minuten mee totdat het glazig ziet.

4. Doe de runder- en kalfsgehakt erbij en voeg wat peper en zout toe. Zorg ervoor dat je dit heel fijn en rul bakt.

5. Wanneer het gehakt niet meer roze ziet, giet je de runderbouillon erbij. Laat het geheel met deksel erop anderhalf uur zachtjes sudderen.

6. Kook de pasta volgens aanwijzing al dente. In de tussentijd dat de pasta staat te koken, voeg je de mascarpone toe aan het gehakt. Meng dit er goed doorheen.

7. Voeg de nootmuskaat en Pecorino kaas geraspt toe. Roer erdoorheen en laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg vervolgens de pasta toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *