En we zijn alweer over de helft van de week zonder vlees! Ik moet wel zeggen dat ik mijn stukje vlees mis. Maar aan het einde van deze week zal ik een blog schrijven over mijn ervaringen en hoe ik hier nu insta. Het heeft me wel veel aan het denken gezet.

Maar voor nu dit heerlijke recept! Ik weet nooit goed wat ik van vleesvervangers moet verwachten. De ene keer is het niet te pruimen en vervolgens heb je een goed product in handen. Dat is in dit geval zeker! (En even voorop gesteld: alles wat hier wordt gepost is natuurlijk getest en goedgekeurd door mij). Deze vegan Mexicaanse filetstukjes van Garden Gourmet zijn zeker een aanrader! Ik heb deze vegan filetstukjes eerst gebakken en vervolgens heerlijk gestoofd in een tomatensaus met paprika. Nog wat Mexicaanse kruiden en specerijen toegevoegd en vervolgens de tagliatelle eraan toegevoegd.

Wat een heerlijke saus was dit! Hij had een ietwat pittige en warme smaak. Zelf mijn zoontje (die vaak al iets te pittig vindt) heeft hier heel erg van gesmuld. Schroom natuurlijk niet om gewoon kip de te gebruiken als je wel gewoon vlees eet! Dit past hier ook heel goed bij.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Snij de paprika in flinke blokjes.

2. Giet wat olijfolie in een pan en doe hier de vegan filetstukjes bij. Bak dit even 5 minuten.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak even mee totdat de ui glazig ziet. Voeg dan de paprika erbij en bak kort mee.

4. Doe de paprikapoeder, cayennepeper en majoraan erbij en roer goed door de groenten heen. Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij.

5. Snij ondertussen de peterselie en koriander fijn en voeg toe aan de saus samen met gemalen zwarte peper en zout. Breng de saus aan de kook en zet vervolgens zacht. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

6. Kook de tagliatelle volgens aanwijzing. Om het beste resultaat te krijgen, haal ik de tagliatelle met een tang uit de pan en breng dit over naar de saus. Hierdoor neem je wat kookvocht mee en blijft de pasta niet plakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *