Beef noedels met broccoli

Beef noedels heerlijk! En dan is het vooral een feestje als je heerlijke producten van Go-tan ontvangt om uit te proberen. Dit waren de ideale producten om deze beef noedels te maken. Ik ontving onder andere de bio wok egg noodles, soy sauce, ketjap manis en chillisaus. Mooie producten om hier een woksaus van te maken. De chilisaus en de Sriracha passen dan weer goed bij de Dim sum van Dimsumpoint.

Het makkelijke en handige aan noedels zijn dat je verschillende groente kan toevoegen. Dit is een maaltijd die simpel te maken is en nog gezond ook. Je kunt variëren in vlees of juist helemaal geen vlees gebruiken en er lekker een vegetarisch gerecht van maken. In dit geval heb ik runderreepjes toegevoegd met broccoli, paksoi, prei, wortel julienne en wat taugé. Boordevol groente dus!

Weet je wat ook erg lekker is? Een Chinese Tjauw-min! Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Zet alvast water op voor de noedels en kook volgens gebruiksaanwijzing.

2. Snij de knoflook en gember fijn. Snij de prei, paksoi en broccoli in kleinere stukken.

3. Giet wat zonnebloemolie in een wokpan en voeg de runderreepjes toe zodra de olie warm is. Doe er wat witte peper en zout bij en bak totdat de runderreepjes niet meer roze zien.

4. Doe de knoflook en gember bij de runderreepjes en bak even mee.

5. Voeg alle groente toe aan de wok, behalve de taugé en roer door de runderreepjes.

6. Giet de soy sauce, ketjap manis, Chinese rijstazijn, chili saus en honing in een kommetje en mix door elkaar. Giet de saus vervolgens in de wokpan.

7. Meng de groente en het vlees goed door de saus en laat op zacht vuur nog een paar minuten staan, totdat de broccoli wat zachter is geworden.

8. Voeg de noedels en taugé toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *