Maandag 8 maart de eerste dag van de nationale week zonder vlees en international women’s day! Maar ik ben hier niet voor women’s day hoe geweldig wij vrouwen ook zijn, maar ik post weer een heerlijk vegan gerecht. Dit keer heb ik het gehakt van Beyond Meat geprobeerd. Via weekzondervleesmetvlees.nl heb ik de test gedaan om te kijken wat voor type vleeseter ik ben. Uit de test kwam naar voren dat ik een variatie vleeseter ben en dat klopt! Volgens de test houd ik van experimenteren in de keuken en mijn keuken bevat een grote kruidenkast met namen die je niet kan uitspreken. De test heeft helemaal gelijk, erg leuk! Want ik gebruik altijd veel kruiden en ik merk in deze nationale week zonder vlees dat ik zelfs de vleesvervangers kruid en marineer.

Uiteindelijk kun je via de test een weekmenu downloaden. Uit deze weekmenu kwam onder andere dit gerecht naar voren en die moest ik natuurlijk maken. Ik zou zeggen, doe vooral deze test en ontvang ook heerlijke recepten gratis. En 35% korting op Beyond Mince bij de Albert Heijn!

Dit gerecht is simpel te maken en daarnaast vond ik het heerlijk. Ik was verrast door de smaken en tevens ook door het plantaardig gehakt. Het was crispy, sappig en heerlijk sticky door de saus. Voor een flexitariër en dus vleeseter was dit erg lekker en dit komt zeker weer eens bij ons op het menu te staat als vleesvervanger.

Bereiding

1. Zet alvast het water op het vuur voor de rijstnoedels en breng de broccoli (in roosjes) en de sugarsnaps aan de kook.

2. Snij de knoflook fijn. Giet wat zonnebloemolie in de pan en fruit even de knoflook mee. Doe vervolgens de Beyond Mince en de Chinese fivespice kruiden erbij. Bak de Beyond Mince rul voor 5 minuten.

3. Giet de broccoli en sugarsnaps af. Doe ondertussen de rijstnoedels in het kokend water.

4. Voeg de hoisin, sojasaus, rijstazijn en gembersiroop toe aan het gehakt. En bak even 2 minuten mee. Roer de maïzena in wat water en voeg toe aan het gehakt. Bak dit nog 1 minuut mee.

5. Doe de rijstnoedels op de borden en verdeel de groenten en gehakt over de borden. Snij de bosui en chilipeper en garneer dit over de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *