Kidsproof Penne Bolognese

Een heerlijke bolognesesaus voor kids vol met groente. Lekker gevuld met paprika en courgette en wat gehakt. De saus is gemaakt met verse tomaten en is ideaal voor kleine kinderen. De meeste kinderen zijn gek op pasta met een tomatensaus en met wat extra groente eten zij dit met smaak op. Vooral de leeftijd van 1 tot 3 jaar is erg lastig qua eten van groente, omdat ze dan meer een eigen wil krijgen. Rond de 3 jaar begint de rust iets terug te keren waarbij ze hun eigen smaak beginnen te ontwikkelen. Daarnaast kies ik hier voor Penne, omdat dit makkelijker te eten is voor de kleintjes. Maar je kunt het natuurlijk ook vervangen door spaghetti.

Sowieso gaat er in een bolognesesaus altijd wortels en bleekselderij in en dit maakt de saus vol van smaak. Vind je het te veel tijd kosten om eigen tomaten te snijden (echt dit valt behoorlijk mee), neem dan een blikje tomatenblokjes. Strooi uiteindelijk wat Parmezaanse kaas erover en het is genieten geblazen.

Met de bolognesesaus kun je natuurlijk ook heerlijke lasagne maken. Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Ontpit de tomaten en snij in grove blokken.

2. Giet wat olijfolie in een pan en doe hier de ui, knoflook, wortel en bleekselderij bij. Bak even mee totdat de ui glazig ziet.

3. Voeg het gehakt toe met wat peper en zout. Bak dit mee totdat het gehakt rul is en voeg dan gelijk de tomaten toe.

4. Snij de peterselie fijn en voeg toe en doe de rozemarijntakjes in zijn geheel erbij. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat de saus 60 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.

5. Snij de paprika en courgette in blokjes. Voeg toe aan de saus en laat dit nog 10 minuten zacht meekoken. Proef even of het op smaak is, zo niet voeg dan nog wat peper en zout toe.

6. Kook ondertussen de Penne klaar volgens gebruiksaanwijzing. Voor de foto heb ik even de saus apart gefotografeerd, maar het beste resultaat met pasta is als je de pasta vanuit het kookwater overhevelt naar de saus. Bak dit kort mee totdat de pasta onder saus zit.

7. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *