Saltimbocca gemaakt van kalfsvlees met prosciutto, salie en Marsala wijn. Dit gerecht heb ik ontdekt in restaurant Palladio in Amsterdam in de Jordaan. Op de eerste Valentijnsdag, van mijn partner en mij, nam mijn vriend mij mee naar dit restaurant. Hij wist namelijk al hoe gek ik op Italiaans eten was. In dit restaurant had ik een enorme smaakbeleving van Italië. Het bracht mij terug naar het land en ik proefde nieuwe gerechten, waaronder deze Saltimbocca.

Volgens Wikipedia betekent Saltimbocca spring in de mond en ik denk dat dit een mooie vertaling is. Het is een ware explosie van genot in de mond. Deze smaken waren zo nieuw voor mij en tegelijkertijd smaakte dit alleen maar naar meer. Met als gevolg dat ik dit meteen thuis moest namaken. Op internet heb ik al verscheidene recepten gevonden die dit toen niet evenaarden. Vervolgens ben ik zelf met de basis gaan experimenteren en voilà gelukt!

Bereiding

1. Snij de kalfsoester door het midden, zodat er twee lappen vlees ontstaan. Dus niet plat slaan, want dit is helemaal niet nodig! Het blijft juist mals als je dit niet doet. Wanneer je de kalfsoester namelijk doormidden doorsnijdt, krijg je vanzelf twee dunne plakken vlees.

2. Bestrooi het vlees met wat peper en klein beetje zout (de prosciutto is al zout genoeg). Leg vervolgens op elk lap vlees een salieblaadje.

3. Wikkel vervolgens de prosciutto om het vlees heen. Haal het vlees met de prosciutto door het meel heen, zodat deze volledig met het meel is bedekt.

4. Giet een beetje olijfolie in de pan. Bak de pakketjes aan beiden kanten kort, maar zodat wel de prosciotto wat bruin wordt gebakken.

5. Voeg de boter toe en laat dit smelten. Wanneer de boter is gesmolten, giet dan de Marsala wijn erbij. Scheur een paar salieblaadjes en gooi dit bij de saus. Voeg een klein beetje peper toe.

6. Laat het vlees met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Keer na 5 minuten even het vlees om. Serveer het vlees met de Marsala saus. Deze combinatie is namelijk wauw! Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *