Lasagne gemaakt van zelfgemaakte pasta en Bolognesesaus. Deze lasagne smaakt net zoals je hem in Italië eet. Heerlijk met een romige bechamelsaus en kaas. Alles is in balans zoals het moet zijn. En wat een aanrader is het om tomaten te gebruiken in plaats van tomatenblokjes uit blik! Hiermee wordt de saus al zoveel lekkerder. Daarnaast weet je dat de saus puur is zonder toegevoegde e-nummers of kunstmatige stoffen.

Voor dit gerecht heb ik dan ook gebruik gemaakt van biologische tomaten, want deze zijn voller van smaak. Het gehakt van de saus is afkomstig van De Groene Griffioen. Het gehakt leende zich perfect hiervoor, want het was makkelijk rul te bakken en daarbij erg mals. Veelal als ik gehakt uit de supermarkt haal, dan wordt het erg droog. Het vlees van De Groene Griffioen heeft een mooie kleur zoals het hoort te zijn. Dus niet knalrood, maar een soort rood/bruinig kleur. Echt goed vlees zonder toevoegingen en biologisch. De smaak was fantastisch.

Waarom zou jij deze lasagne moeten maken? Weg met al die pakjes en zakjes. Deze lasagne is veel gezonder en voller van smaak. En het belangrijkste: niet moeilijk te maken!

Liever een vegetarische pasta? Check dan deze Tortellini spinazie al forno, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Ontpit de tomaten en snij in grove blokken.

2. Giet wat olijfolie in een pan en doe hier de ui, knoflook, wortel en bleekselderij bij. Bak even mee totdat de ui glazig ziet.

3. Voeg het gehakt toe met wat peper en zout. Bak dit mee totdat het gehakt rul is en voeg dan gelijk de tomaten toe.

4. Giet het water erbij. Snij de peterselie fijn en voeg toe en doe de rozemarijntakjes in zijn geheel erbij. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat de saus 60 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.

5. Ondertussen maak je het pastadeeg. Maak een flinke kuil in de bloem en doe de eieren in de kuil. Kluts de eieren in het midden met een vork en voeg beetje bij beetje het bloem toe. Kneed het deeg 10 minuten tot een glad en verend deeg. Verpak in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.

6. Strooi wat bloem op het werkblad en maak van het deeg 5 balletjes. Leg een balletje op het werkblad en strooi ook wat bloem over het deeg. Rol het deeg zo uit totdat het in de ovenschaal past. Doe dit ook voor de overige deegballetjes. Je hebt dan uiteindelijk 5 lasagnevellen.

7. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en bak even mee. Giet al roerend de melk toe. Blijf roeren totdat het kookt en dikkig begin te worden. Zet het vuur zacht en voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe. Roer erdoorheen en laat de saus ongeveer 5 minuutjes zacht pruttelen.

8. Verwarm de oven voor op 200 C°.

9. Vet een ovenschaal wat in met olijfolie. Haal de takjes van de rozemarijn uit de saus. Voeg wat van het saus toe aan de ovenschaal en verspreid dit over de bodem. Leg een lasagnevel over de saus. Giet hier wat van het saus over, vervolgens de bechamelsaus en wat kaas. Dit doe je voor elke laag. Zorg dat je in ieder geval voldoende kaas overhoudt voor de bovenste laag, dus in de tussenlaag gebruik je een beetje kaas.

10. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne af in 25 tot 30 minuten totdat de kaas is gesmolten en goudbruin wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *