Ravioli met spinazie en salie botersaus

Deze ravioli gevuld met spinazie en Ricotta was echt hemels! Het blijft mij vaak nog verbazen dat simpele ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen leiden. Dit is er zeker een heel goed voorbeeld van. De ravioli is uiteindelijk even mee gebakken in een salie botersaus, die heel simpel is om te maken. De pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas erover maken dit gerecht helemaal af.

Verwarmende kruid Salie

Salie is een warme en aromatische kruid en smaakt een beetje bitter. Deze kruid heb ik al een aantal jaren in mijn tuin staan en blijft elk jaar doorgroeien. In de zomer heeft hij hele mooie bloemen, zoals op de foto is te zien. Een bijzondere kruid die je niet vaak ziet, maar zo heerlijk is. Probeer ook eens deze Saltimbocca ofwel kalfsvlees verpakt in Prosciutto in een Marsalasaus met salie, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Leg de bloem op een werkblad/aanrecht. Maak een kuil in de bloem en doe de eieren in de kuil. Kluts de eieren in het midden met een vork en meng beetje bij beetje de bloem toe. Kneed het deeg 10 minuten tot een glad en verend deeg. Verpak in plasticfolie en laat het rusten, terwijl je met de vulling begint.

2. Snij de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een diepe koekenpan of wok en voeg de knoflook toe. Fruit even mee en voeg vervolgens de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken, giet dan overtollig water zoveel mogelijk weg. Doe de Ricotta, Parmezaanse kaas en wat peper en zout erbij. Roer alles goed door de spinazie.

3. Zet alvast een pan water op het vuur met een flinke snuf zout voor de ravioli.

4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol één bol uit met een deegroller of met een pastamachine. Vouw vervolgens het deeg voorzichtig over elkaar en druk met een glas of ronde uitsteker lichtjes in het deeg (niet erdoor!).

5. Ontvouw het deeg weer en vul de ene kant (de helft) van het deeg met de spinazievulling. Maak met een vinger of kwastje het deeg om de vulling nat. Vouw het deeg vervolgens weer over de vulling heen en druk rondom de ravioli aan totdat er geen lucht meer zit. Steek de ravioli uit met de beker of ronde uitsteker. Met de uiteinde van de vork druk je langs de randjes. Doe dit ook voor de overige 3 deegbollen.

6. Wanneer alle ravioli klaar is, begin je met de salie botersaus. Smelt langzaam de boter in een koekenpan. Rooster in een andere koekenpan de pijnboompitjes totdat ze goudbruin zijn en beginnen te ruiken. Nadat de boter is gesmolten, voeg je de salieblaadjes toe en bakt dit 2 minuten op zacht vuur mee.

7. Doe de ravioli in het kokend water en kook deze ongeveer 2 à 3 minuten totdat de ravioli naar boven komt drijven. Hevel de ravioli over in de salie botersaus en bak even mee totdat alle ravioli onder de boter zit.

8. Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitjes en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *