Romige orzo met kip en broccoli

Orzo is een pastasoort, maar lijkt op risottorijst. Je kunt hier heerlijke eenpansgerechten van maken die je zo op tafel hebt. In dit geval heb ik een romige orzo gemaakt van tomaten, broccoli, paprika en champignons. Voor het vlees heb ik kip gebruikt, maar die kun je uiteraard weglaten voor een vegetarische variant. Je kunt zelfs dit gerecht vegan maken door de kookroom te vervangen door een plantaardige kookroom en de Parmezaanse kaas weg te laten.

De tomaten heb ik zelf vers gesneden, maar je kunt ook voor het gemak tomatenblokjes gebruiken. In feite kook je de pasta voornamelijk in de tomatensaus met de kookroom. Heerlijk wat kruiden erbij en je hebt een lekker, simpel en gezonde maaltijd vol groenten.

Orzo wordt ook wel riso genoemd. Hier vind je nog een heerlijk recept van een vegetarische riso, klik hier.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Doe dit ook voor de paprika. Snij de champignons in plakjes en snij de broccoli in stukken.

2. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de kipblokjes toe met wat peper en zout. Bak de kip goudbruin en voeg dan de ui en knoflook toe.

3. Wanneer de ui glazig is, doe dan de tomaten erbij. Snij de oregano fijn en voeg toe aan de tomaten met nog wat peper en zout naar smaak. Breng aan de kook en laat vervolgens 10 minuten zacht pruttelen.

4. Doe de paprika erbij en laat het geheel nog 10 minuten zacht pruttelen. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng weer aan de kook.

5. Doe de champignons en broccoli erbij en bak 1 minuut mee. De orzo kan hieraan toegevoegd worden. Schep alles goed om.

6. Giet hier het water bij en voeg een rozemarijntakje toe. Breng aan de kook en roer af en toe. Zet het vuur zacht. Laat het geheel met deksel erop ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het water is opgenomen en de orzo zacht en romig is.

7. Gooi de parmezaanse kaas bij de orzo en roer erdoor. Serveer de orzo eventueel met nog wat verse geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *