Romige macaroni met kip

Macaroni ofwel maccheroni in het Italiaans is een ideale pasta voor een tomatensaus of een romige saus. Je hebt ze in gebogen vorm of zoals in dit geval een wat rechtere vorm. Deze maccheroni vind ik persoonlijk lekkerder, dan de meeste kort gebogen macaroni. Deze pastasoort blijft wat steviger waar ik van houd. De pasta die ik dit keer heb gebruikt, is afkomstig van De Cecco. Voor deze pasta heb ik een romige tomatensaus gemaakt heerlijk met kip, champignons, paprika en courgette. Kortom een bordje comfort food met ook nog eens veel groente.

Natuurlijk kun je dit gerecht ook vegetarisch maken door er vegetarische kipstukjes bij te voegen. De pasta gaat uiteindelijk in de oven met mozzarella waardoor de pasta lekker cheesy wordt.

WIl je een andere pasta uit de oven? Neem dan eens een kijkje bij de tortellini spinazie al forno , klik hier voor het recept. Of ga voor een heerlijke homemade lasagne, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Zet een pan water met zout op voor de macaroni.

2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Snij ook alvast de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.

3. Giet wat olijfolie in een pan en voeg de kip toe. Doe hier de paprikapoeder en cayennepeper bij. Voeg wat gemalen peper en zout toe en bak de kip goudbruin.

4. Doe de tomaten erbij en voeg een takje oregano toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 10 minuutjes zacht sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbakt.

5. Wanneer de tomaten zachter zijn geworden en meer een saus, voeg dan de champignons, paprika en courgette toe. Bak dit 5 minuten mee.

6. Giet de room bij de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor de smaak. Breng aan de kook en laat het geheel 10 min zacht sudderen.

7. Voeg de macaroni toe aan het water en kook volgens gebruiksaanwijzing. Ik haal ze er 1 minuut eerder uit, dan op de verpakking staat. Dit in verband met in de oven verder garen.

8. Verwarm de oven voor op 220 C°.

9. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie. Doe de macaroni in de ovenschaal en giet de saus erover (haal het takje oregano eruit). Hussel alle saus goed door de macaroni. Roer vervolgens de helft van de mozzarella door de macaroni en de overige helft strooi je eroverheen.

10. Schuif de ovenschaal in de oven en verwarm in 15 minuten totdat de mozzarella is gesmolten en een licht krokant laagje heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *