Riso, you say what? Ja riso! Lijkt op risotto rijst, maar is eigenlijk pasta. Je kunt hier heerlijke eenpansgerechten van maken. Voor dit gerecht heb ik eens gekozen voor een vegetarische variant. Ik vind bij dit soort eenpansgerechten het altijd heerlijk om vlees erbij te doen. In plaats van vlees heb ik vegetarische spekjes toegevoegd voor de hartige bite en zit dit gerecht vol groenten. Kortom gezond en lekker!

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortels, bleekselderij, paprika en courgette in kleine blokjes.

2. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de spekjes toe. Bak de spekjes op tot ze krokant zijn. Haal de spekjes hierna uit de pan en leg apart.

3. Doe de ui en knoflook in de pan en bak dit kort tot de ui glazig ziet. Gooi hier vervolgens de wortels, bleekselderij en paprika bij en bak dit 5 minuutjes op. Doe hierna de courgette en de dopertwen erbij en bak dit nog 5  minuten mee.

4. Meng vervolgens de riso door de groenten en giet hier de tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook. Snij ondertussen de rozemarijn fijn en voeg dit toe.

5. Giet de groentebouillon erbij en doe wat peper erbij. Laat het geheel zachtjes koken en roer af en toe.

6. Wanneer al het vocht is opgenomen, voeg dan de spekjes toe. Vergeet niet de Parmezaanse kaas op je bord te strooien, buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *