Een Libanese wrap met heerlijke gemarineerde runderreepjes en een puree van zoete aardappel. Dit gerecht is een behoorlijke maaltijd, maar toch gezond door de vele groente die erin zitten. De zoete aardappel, rode kool, witte kool en sla zorgen voor een flinke hoeveelheid aan jouw portie groente per dag. De runderreepjes zijn vers zelf gemarineerd met een simpele marinade.
Voor deze comfort food is de frisse knoflooksaus zelf gemaakt. Door alleen het gebruik van de yoghurt is de saus niet zwaar en vettig. De saus in combinatie met de ietwat pittige steak is een mooie combinatie. Wil je de saus liever lactosevrij? Gebruik dan een stevige sojayoghurt.
Natuurlijk kun je de wrap volledig vegetarisch of vegan maken door de runderreepjes te vervangen door een combinatie van oesterzwammen en kastanjechampignons. Hiervoor kun je dezelfde marinade gebruiken om in te laten trekken. Zelf gebruik ik de verse Libanese wraps van de Albert Heijn. Zelf wil ik ze ook een keer maken. Zodra ik een goed recept heb, zal ik die uiteraard met jullie delen.
Wil je liever voor een anders soort wrap gaan of een tortilla? Neem dan eens een kijkje bij de taco Birria. Klik dan hier voor het recept. Of de pulled beef tortilla’s, klik hier.
Bereiding
1. Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook erboven uit. Snij de dille en bieslook fijn en voeg toe. Voeg de witte wijnazijn toe met een snufje peper en zout. Meng alles goed en zet afgedekt in de koelkast.
2. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken, oregano, peper en zout in een diepe kom. Voeg wat olijfolie toe en meng tot een papje. Voeg de runderreepjes toe en mix door de marinade. Laat dit afgedekt even intrekken en begin met de zoete aardappel.
3. Zet alvast de oven aan op 220 C° om straks de Libanese wraps even in op te warmen. Schil de zoete aardappel en snij in grove blokken. Kook de zoete aardappel 15 à 20 minuten in kokend water tot ze zacht zijn.
4. Begin alvast met de kool, terwijl de zoete aardappel opstaat. Giet wat olijfolie in een wok en voeg het komijnzaad toe. Verwarm even en voeg dan de rode en witte kool toe. Wok de kool totdat deze wat zachter begint te worden.
5. Giet wat olijfolie in een koekenpan en voeg de runderreepjes toe. Bak 5 à 10 minuten, totdat het vlees niet meer roze ziet.
6. Giet de zoete aardappel af. Voeg wat klontjes boter toe en wat peper en zout. Pureer de zoete aardappel met een stamper.
7. Snij de ui in halve reepjes en snij de tomaten in plakjes.
7. Verwarm de Libanese wrap kort in de oven (30 seconde tot 1 minuut, niet langer, want dan worden ze hard). Smeer de wrap in met de zoete aardappel. Leg wat van de runderreepjes erop samen met het kool. Maak de wrap af met de sla, ui, tomaat en knolooksaus.