Vandaag is het weer een vega dag voor ons. Deze spaghetti met linzen Bolognese is een goede vervanger voor de vlees Bolognese. Het geheim om deze saus net zo lekker te maken als de vleesvariant is door rozemarijn toe te voegen. Rozemarijn is qua kruid wat warmer en bitter van smaak. Dit geeft de Bolognesesaus nu net die warmte van een comfortfood.

Tevens heb ik gebruik gemaakt van volkoren spaghetti in plaats van de normale spaghetti. Dit past perfect bij de linzen. Dit gerecht is helemaal vegan. Maar ga je voor een meer vegetarische variant, dan kun je hier heerlijke Parmezaanse kaas overheen strooien.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.

2. Giet wat olijfolie in een pan en doe hier de ui, knoflook, wortel en bleekselderij bij. Bak even mee totdat de ui glazig ziet.

3. Voeg de linzen toe en bak even mee. Doe vervolgens de tomatenblokjes met sap erbij en schep goed om.

4. Vul het blikje van de tomatenblokjes met water en doe dit bij de saus. Roer alles goed en breng aan de kook.

5. Snij ondertussen de rozemarijn en peterselie fijn en voeg toe aan de saus samen met peper en zout. Meng alles goed.

6. Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 45 tot 60 minuten zacht sudderen. De linzen zetten goed uit en nemen het vocht op. Controleer dan ook om de 15 minuten of er nog genoeg saus in de pan zit om de linzen in te pruttelen. Wordt het wat droog, giet dan wat water erbij.

7. Kook de spaghetti volgens aanwijzing. Voor de foto heb ik de spaghetti met saus er bovenop. Het lekkerst is als je wat saus in een koekenpan doet en dit met de spaghetti even meebakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *