In huis had ik nog wat groenten en kruiden op voorraad om een gehaktbrood te maken. Gehaktbrood is heel simpel om te maken, maar je moet wel oppassen dat het gehakt niet te droog wordt. Voor dit gehaktbrood maal ik dan ook mijn ui en knoflook fijn en gebruik ik redelijk wat kruiden en specerijen. Ik houd ervan als mijn gehaktbrood juicy en vol smaak zit en niet zo een flauwe droge gehaktbrood wordt.

Gehaktbrood oftewel meatloaf wordt in Amerika als een echte comfortfood gezien. En dat kan ik wel begrijpen als je onderstaand recept hebt geprobeerd! Dit brood zit zo vol met smaak en zo sappig, dat je blijft eten. Ik moet bekennen dat wij met 2 personen bijna het hele gehaktbrood zelf hebben opgegeten. En dat terwijl wij proberen te minderen met vlees. Mocht je nog wat overhouden, dan kun je dit de volgende dag nog lekker bij de lunch eten.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 C° en vet alvast een bakvorm in met olijfolie of zonnebloemolie.

2. Snij de ui in blokken en pel de knoflookteentjes. Hak deze vervolgens fijn in een keukenmachine.

3. Snij de paprika in kleine stukken en snij de peterselie fijn.

4. Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg vervolgens de gemalen ui en knoflook, paprika, peterselie en alle overige ingrediënten voor het gehaktbrood toe en kneed het gehakt zo een 5 minuten goed door elkaar.

5. Leg het gehakt in de bakvorm en stamp het gehakt zacht met de hand aan totdat de vorm goed is gevuld.

6. Schuif het gehaktbrood midden in de oven en bak dit 50 minuten. Meng ondertussen de ingrediënten voor het glazuur. Gooi na 35 minuten dit glazuur over het gehaktbrood, zodat dit nog 15 minuten mee kan verwarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *