Een heerlijke gevulde pizza, ofwel calzone. Deze calzone is gevuld met een basis tomatensaus, salami, ham en kaas. Erg lekker voor de kinderen met Sinterklaasavond. Veelal zie je zoetigheid voorbij komen, maar op de avond zelf wil je natuurlijk ook een Sinterklaas maaltijd.
De calzone komt uit Italië en kun je vullen met verschillende vlees- en groentesoorten. De calzone vullen met courgette en aubergine is ook echt een aanrader, mocht je liever een vegetarische calzone willen maken. Vegan kan ook, gebruik hiervoor dan vegan kaas.
Maar voor nu een calzone gevuld met salami en ham. Erg leuk en makkelijk om met de kids te maken. Het deeg kun je zelf maken of koop een kant en klaar deeg in de supermarkt. Zelf maken blijft het lekkerst.
Liever een ander makkelijk en hartige snack maken met Sinterklaasavond? Check dan deze pita pizza met tomaat en mozzarella, klik hier voor het recept.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 C°.
2. Giet wat olijfolie in een pan en pers de knoflook fijn door een knoflookpers. Bak de knoflook heel kort mee (paar seconden).
3. Doe de tomatenblokjes in de pan met peper en zout. Scheur de basilicumblaadjes en doe bij de tomatensaus. Breng aan de kook en laat dit 10 minuten koken.
4. Strijk het deeg uit en rol het op tot een lange rechthoek van ongeveer 10 x 60 cm. Snij in drieën, dus drie rechthoeken van 10 x 20 cm.
5. Leg op elke rechthoek wat tomatensaus, salami, ham en kaas. Vouw vervolgens dubbel en druk aan. Komt er wat vocht uit van de tomatensaus? Veeg dan weg met wat keukenpapier.
6. Leg de drie gevulde rechthoeken in een S vorm op een stuk bakpapier. De drie rechthoeken plak je dus als het ware aan elkaar om een S te vormen.
7. Bestrijk de pizza met nog wat tomatensaus en strooi er nog wat kaas overheen.
8. Schuif de calzone in de oven en bak 15 à 20 minuten. Controleer na 15 minuten of de calzone klaar is.