Vinden jullie die lekker goed gevulde pannenkoeken bij een pannenkoekenrestaurant ook zo lekker? Dit kan je gemakkelijk thuis maken! Zelf ben ik van de hartige pannenkoeken. Ik ben geen zoetekauw, maar op zijn tijd kan ik genieten van goed gebak of zalig toetje. Als het baksel maar niet mierzoet is. Voor dit recept heb ik juist gekozen voor een hartige pannenkoek. Heerlijk belegd met kip, groenten en kaas.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de prei in kleine stukken en was dit in een vergiet onder de kraan. Snij hierna de paprika in kleine blokjes.

2. Doe wat boter in de pan en voeg de kipfiletreepjes, gemalen peper, cajunkruiden en wat zout toe. Bak de kip tot deze gaar is.

3. Voeg de ui, knoflook en gesneden groente toe aan de kip. Bak dit nog 10 minuutjes mee. Houd de pan apart en begin met de pannenkoeken.

4. Volg de beschrijving van de pannenkoekenmix op. Voeg hiervoor de melk en eieren toe en mix dit tot een goed beslag.

5. Doe wat boter in een koekenpan en giet met een grote lepel wat beslag in de pan. Bak deze kant 1 minuut en kijk of de onderkant gaar is. Zo niet, bak dit nog een aantal seconden door.

6. Gooi de pannenkoek om. Leg op de gare kant wat van het kipmengsel en strooi hier kaas overheen. Dek dit vervolgens af met een stuk aluminiumfolie of deksel, zodat de warmte er snel voor zorgt dat de kaas smelt.

7. Laat dit zo 1 minuut verwarmen en kijk hier ook of de onderkant goed gaar is. Serveer dit op een bord met eventueel wat sla als garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *