Een pita pizza, ik denk dat als mijn Italiaanse vrienden hier achter zouden komen, ik Italië niet meer binnenkom. Maar wat is dit lekker zeg! Het zit tussen een pizza en bruschetta in en nu ben ik toevallig dol op beiden. Deze variant is net zoals een pizza Margherita, heerlijk belegd met tomaat en mozzarella. Het recept is zo simpel en kun je binnen 20 minuten op tafel hebben.

Dit gerecht is vegetarisch, maar je kunt ze beleggen met wat je wil. Zo ook dus met vlees of een andere kaas soort. Voor nu had ik ze lekker gegeten als avondeten. Een gemakkelijk recept wanneer je een lange dag hebt gehad. Maar je kunt dit ook eten voor de lunch of heerlijk bij een borrel. Het weekend staat voor de deur. Dat betekent een heerlijk gekoeld wijntje en hangend op de bank met Netflix. Zie je het al voor je? Gewoon maken dus!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C° en beleg het rooster met bakpapier.

2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig ziet.

3. Doe de tomatenblokjes in de pan samen met wat gesneden basilicum en peper en zout. Breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen.

4. Snij de pitabroodjes door het midden. Beleg de binnenkant van de broodjes met wat van het tomatenmengsel.

5. Scheur de mozzarella in stukjes en beleg dit op de tomaten. Scheur wat basilicumblaadjes en strooi dit over de pita’s.

6. Leg de pita’s midden in de oven op het bakpapier en bak de broodjes 6 à 7 minuten totdat de mozzarella is gesmolten en de broodjes wat krokant beginnen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *