9 februari is international pizza day, dus tijd voor een pizza! Ik heb zelf natuurlijk ook even een pizza test gedaan en ik ben een Diy-er. Dit houdt in dat ik los ga met nieuwe toppings en creatieve smaakcombinaties. Volgens de test schijn ik een ware pizzabakker te zijn en dat klopt allemaal! Erg leuk om deze test zelf te doen via Pick your pizza.

Pizza heb je in alle soorten en maten, maar de Italiaanse dunne pizza vind ik altijd hemels. Vooral als deze rijkelijk belegd en kruidig van smaak is. Ik houd echt niet van flauwe pizza’s. Doordat ik al jaren naar Italië ga, proef ik het verschil tussen een echte eigen gemaakte pizza of die van een supermarkt.

Vandaar dat ik voor dit gerecht een eigen deeg heb gemaakt. Dit is een simpele en snelle deeg, dat je in 30 minuten kan laten rijzen. Ik zal ook eens een deeg online zetten om een echte krokante pizza te krijgen. Maar met dit deeg kom je al heel ver!

Voor deze pizza heb ik gekozen voor pikante salami in combinatie met courgette en paprika. Dit is een keer wat anders dan de standaard pizza’s en wat was deze combinatie heerlijk. Ook kun je er een vegetarische variant van maken door de salami weg te laten. Of ga zelfs voor een vegan versie door de kaas weg te laten. Alles kan met deze pizza!

De pizza bakt het beste op een rooster. Deze moet goed voorverwarmd zijn, anders wordt de onderkant van de pizzabodem niet krokant genoeg en blijft het zompig. Tenminste dit is wat ik in Italië heb geleerd, wil je een goede pizza uit de oven halen.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 C°.

2. Meng de bloem met het zout en gist. Maak een kuiltje en giet daarin het water en 1 eetlepel olijfolie. Kneed het geheel 5 tot 10 minuten tot een mooie gladde en zachte deeg.

3. Besmeer de kom met wat olijfolie en leg hierin het deeg. Smeer ook de bovenkant van het deeg in met wat olijfolie. Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme tochtvrije plek.

4. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig ziet.

5. Doe de tomatenblokjes in de pan samen met wat gesneden oregano en peper en zout. Breng aan de kook en laat dit 2 minuten koken.

6. Pureer vervolgens met een staafmixer de tomaten tot een gladde saus.

7. Snij de paprika in blokjes of reepjes en snij de courgette in plakjes. Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak de groenten kort op.

8. Rol het deeg uit met een deegroller. Vaak maak ik de pizza nog wat groter door dit door mijn handen heen te schuiven. Leg het deeg op bakpapier. Vaak is het verstandig om hieronder een serveerplank te leggen, zodat je de pizza straks met bakpapier en al zo in de oven kan schuiven.

9. Beleg de pizza met kaas, de groenten, rode ui en salami. Bak vervolgens de pizza 15 tot 20 minuten in de oven. Controleer altijd na 15 minuten hoe de pizza eruit ziet en of het deeg goed krokant is. Serveer de pizza met wat rucola. Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *