Hamburger met sticky glaze

Mooi weer betekent de BBQ aan en betekent tijd voor hamburgers! Deze hamburgers zijn net iets anders dan normaal, want ik bestrijk de hamburgers uiteindelijk met een heerlijke sticky glaze van ketchup, honing en chilisaus. Dit geeft de hamburger naast sappigheid een heerlijke zoete en pittige ondertoon.

De hamburger wordt juicy door een ui en knoflook fijn te malen in een keukenmachine. Voeg nog wat Worcestershire saus en tabasco toe en je hebt al een heerlijke burger. Deze burger kun je lekker grillen op de BBQ. Is het vies regen weer? Dan kun je ze met gemak in een koekenpan bakken.

De burger beleg ik zelf met cheddar, ui, tomaat en jalapeño peper. Ik ben echt gek op jalapeño peper op mijn burger. Sowieso voor mij hoe meer pit hoe beter. Hou je niet van te veel pit, laat dan de pepers achterwege. En heb je een lactose-allergie? Laat dan de kaas achterwege. Voor de saus gebruik ik Sweet Dalton – Smokey BBQ Honey Sauce van Remia. Deze sauzen zijn echt een aanrader voor hamburgers.

Liever een vegetarische burger? Check dan deze vega burger met Chinese kool en gekarameliseerde ui met vega spekjes, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snij een ui en knoflook in grove stukken. Stop in een keukenmachine en voeg hier de Worcestershire saus, tabasco, paprikapoeder, chilivlokken en majoraan aan toe. Maal dit fijn.

2. Doe het gehakt in een kom en doe hier de fijn gemalen ui en knoflook bij. Voeg een ei, fijngesneden peterselie, peper en zout toe. Kneed alle ingrediënten voor de burger door het gehakt. Laat dit 30 minuten rusten en intrekken.

3. Maak van het gehakt burgers met ongeveer een doorsnee van 12 cm.

3. Leg de burgers op de BBQ. Doe de ketchup, honing en chilisaus in een kommetje en meng goed. Draai de burgers na 4 minuten. Smeer de bovenkant in met de glaze en bak nog 3 à 4 minuten tot de burgers aan de binnenkant gaar zijn. Voeg eventueel op het eind nog wat extra glaze toe.

4. Gril de hamburgerbroodjes even in de oven. Leg wat sla op de burger en beleg vervolgens met de burger, cheddarkaas, tomaat, ui en jalapeño peper.

5. Besmeer de top van het broodje aan de binnenkant met de zoete BBQ saus en leg dit bovenop de burger. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *