Normaal maak ik gnocchi met tomatensaus en veel mozzarella. Vandaag had ik zin in gnocchi en iets romigs. Ik bedacht me dat ik eigenlijk nog nooit cavolo nero had geprobeerd en het werd tijd om dit een keer te eten. Waarom dan niet gewoon met een romige gnocchi? Helaas was in de supermarkt geen losse cavolo nero te vinden, maar wel roerbakgroente met kastanjechampignons, bosui en broccoli. Voor dit gerecht heb ik dus roerbakgroente gebruikt. Mocht je de cavolo nero los vinden, dan kun je alles natuurlijk ook los toevoegen naar smaak. Bijvoorbeeld minder broccoli en meer kastanjechampignons.

Voor dit recept heb ik kip gebruikt. Deze heb ik kort gebakken, omdat ik de kip zacht wil houden. In de oven gaart dit dan verder in de saus. Heerlijk al zeg ik het zelf! Je kunt ook de kip weglaten voor een vegetarische variant.

Van de ovenschotel kunnen wel 6 personen eten. Het is best machtig, maar ow zo lekker. Vandaar ook het broodje erbij als hartige tegenhanger.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C°.

2. Snij de kipfilet in repen. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de kip met peper en zout toe. Bak de kip totdat deze goudbruin ziet.

3. Voeg de roerbakgroente toe en bak even mee. Zet het vuur helemaal zacht en laat dit zo wat verder garen. Ondertussen maak je de saus.

4. Snij de knoflook en salie fijn. Smelt de boter in een pannetje. Doe dit niet te snel, anders wordt het bruin.

5/ Wanneer de boter bijna is gesmolten, dan doe je de knoflook en salie erbij. Roer kort.

6. Voeg de bloem toe en roer goed door de boter, totdat het een glad mengsel wordt.

7. Giet de groentebouillon en melk er voorzichtig bij al roerend. Breng aan de kook. Voeg ook peper toe met wat nootmuskaat. Laat het geheel 3 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

8. Voeg de mozzarella bij de saus en laat dit door de saus smelten.

9. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Voeg hier de kip met de roerbakgroente aan toe. Doe de gnocchi ongekookt erbij en meng alles.

10. Giet de saus erover en strooi hierover de gratin kaas. Zet de schaal midden in de oven en bak dit 15 à 20 minuten totdat de kaas aan de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *