Dit pastagerecht is een echte comfort food. Vooral als je hier wat kaas overheen strooit, dan blijf je dooreten. Deze tomatensaus past perfect bij de heerlijke zachte gehaktballetjes. Het recept is van de Zilveren Lepel, maar ik maak dit al zo een 7 jaar uit mijn hoofd dat ik niet eens meer weet of het recept precies hetzelfde is gebleven.

Mijn partner en zoontje zijn gek op dit gerecht. Altijd als ik vraag aan mijn vriend wat hij wil eten, dan komt hij standaard op deze pasta uit. Dit recept is voor 4 personen, maar met 2 volwassenen en een kindje is dit al zo op bij ons. Mijn kind eet bijna net zoveel van deze pasta als ik zelf en het is mij een raadsel waar hij het laat voor zo een klein kereltje. Hier ben ik wel blij om, want ik doe altijd wat extra wortel voor hem erin. Deze tomatensaus gaat er dus geheid in bij kleine kinderen.

Voor de lactosevrije variant laat je uiteraard de kaas weg.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Zet dit even apart.

2. Doe het gehakt in een kom. Snij de peterselie en knoflook fijn en voeg dit samen met het ei toe aan de kom. Strooi er wat peper en zout bij voor de smaak. Kneed vervolgens het gehakt totdat alles goed is gemengd. Rol hier kleine balletjes van.

3. Strooi wat meel over de balletjes en zorg ervoor dat de balletjes hiermee goed onder zitten. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de gehaktballetjes toe. Ik laat het altijd eerst aan één kant een paar minuten goed bakken voordat ik de balletjes omdraai. Dit voorkomt dat het gehakt uit elkaar valt. Bak de balletjes mooi rondom bruin.

4. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe aan de gehaktballetjes. Bak dit een paar minuten mee. Giet vervolgens de passata in de pan. Meng alles goed erdoorheen.

5. Rits de rozemarijnnaaldjes van het takje en snij fijn. Voeg dit toe aan de tomatensaus samen met wat peper en zout voor de smaak. Breng de tomatensaus aan de kook. Zet vervolgens de saus zacht op het vuur met een deksel op de pan. Laat dit 45 min zacht sudderen.

6. Kook de pasta volgens aanwijzing al dente. Serveer de pasta met de tomatensaus eroverheen. Strooi wat geraspte pastakaas erover en buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *