Na een heel weekend vol lekkere hapjes wordt het even tijd voor een gezonde smoothie! En deze smoothie kun je tevens vegan maken door de honing te vervangen door agavesiroop. Heel even wat anders na al dat vlees. Daar heb ik vaak dan behoefte aan. Ik vind het zelf gezonder om hierin af te wisselen en er bewust mee om te gaan. Vandaar dat wij ook flexitarisch koken en eten.

Deze smoothie is lekker fris en zoet voor bij het ontbijt en is gemaakt op basis kokosyoghurt, frambozen, peer, banaan en havermout. Daarnaast vind ik het altijd heerlijk om wat honing of agavesiroop in de smoothie toe te voegen. Heb je een dieet waarin geen suikers zijn toegestaan, dan zou ik uiteraard de honing en agavesiroop weglaten.

Bereiding

1. Gooi de frambozen in de blender. Schil de peer en de banaan en snij in stukken. Voeg dit toe bij de frambozen.

2. Voeg de kokosyoghurt, honing of agavesiroop en havermout toe.

3. Zet de blender zo een 5 minuten aan totdat er een gladde smoothie ontstaat.

4. Giet het in een beker of glas en klaar. Simpel en heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *