Eiersalade zo simpel om zelf te maken, veel gezonder en lekkerder ook! Basis zijn eieren, mayonaise, yoghurt en bieslook. Hierin kun je nog variëren wat je er verder in wil doen. Zelf vind ik het heerlijk om er een lente-uitje in te gooien voor een lekkere en frisse bite en wat kerrie en paprikapoeder om er iets meer pit in te krijgen.

De eiersalade smeer ik uiteindelijk heerlijk op een bruin broodje met wat rucola of je kunt dit serveren bij een borrel met toastjes. Of je kunt dit natuurlijk zo oppeuzelen uit jouw kommetje. Kortom een snelle en lekkere lunch tussen het werk door! Of toch maar liever met een toastje en een wijntje? Ik zeg beiden doen!

Bereiding

1. Zet de eieren in water op het vuur. De eieren zijn hardgekookt na 15 minuten. Laat ze schrikken in koud water en laat ze in koud water een tijdje staan.

2. Snij een lente-uitje en de bieslook. Pel de eieren en snij deze in kleine stukjes. Leg de eieren, lente-uitje en bieslook samen in een kom.

3. Doe de mayonaise, yoghurt en de mosterd in een andere kom bij elkaar en meng dit goed. Voeg hieraan de kerrie en paprikapoeder toe. Doe er nog wat peper en zout bij voor de smaak.

4. Giet de saus over de eieren en hussel alles goed door elkaar. Voor een echte goede smaak laat ikzelf de eiersalade even 20 minuten staan om de smaken op elkaar te laten intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *