Na mijn eiersalade van vorige week had ik erg trek in een kipsalade. Ik bestel wel eens een verse kipsalade voor op brood of toast. Zo heerlijk is dat vooral met toast erbij kan ik erg genieten en dit blijven dooreten. Alleen doordat ik mijn boodschappen bestel, kijk ik op één of andere manier sneller wat er in producten is verwerkt. Zo ook in salade zitten heel veel toevoegingen die in mijn beleving ongezond en niet nodig zijn. Ik wilde dus heel graag een soortgelijke salade zelf maken zonder te veel toevoegingen.

Kip en honing-mosterdsaus vind ik altijd een heerlijke combi. Dit wilde ik ook in deze kipsalade laten terugkomen en dat is gelukt! Door de toevoeging van de appel en mayonaise wordt de salade heerlijk romig en friszoet. Natuurlijk kunnen er in deze salade geen kruiden ontbreken. Dit maakt het helemaal af voor een goede salade.

De salade is heerlijk voor bij de borrel met een fris wijntje erbij. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een gezonde lunch en na het sporten is deze salade goed voor de eiwitten!

Bereiding

1. Mix de mosterd met de honing in een kom. Voeg hier de appelazijn en mayonaise aan toe en meng deze goed door elkaar.

2. Schil een halve appel en rasp dit in de kom. Roer deze goed door de dressing.

3. Snij de bieslook en peterselie fijn en voeg toe aan de kom. Snij de gerookte kip in kleine stukjes en doe deze erbij. Roer alles door elkaar.

4. Laat de salade 20 minuten afgesloten staan in de koelkast, zodat alle smaken kunnen intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *