Groene pesto, wie houdt daar nu niet van? Vooral op brood is dit zo heerlijk. Je kunt dit heel gemakkelijk zelf maken en is zoveel lekkerder dan pesto uit een potje! Daarnaast kun je er meerdere kanten mee op door er bijvoorbeeld peterselie bij te voegen of walnoten. Maar ik ging voor de klassieker basilicum en pijnboompitjes. De pesto heb ik gesmeerd op een groot vers afbakbrood en afgemaakt met mozzarella, tomaat en pijnboompitjes. Bak vervolgens het brood in zijn geheel in de oven waardoor de mozzarella heerlijk smelt en je een heerlijk gevuld warm brood krijgt.

Dit brood kun je heerlijk eten bij het ontbijt of lunch en is nog gezond ook. De brood kun je heerlijk in stukken snijden waardoor er genoeg is voor meerdere personen.

Zoek je meer inspiratie voor de Pasen? Kijk dan hier voor meer smaakvolle recepten. Hier vind je meer recepten van hartig tot zoet.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 C°. Dit is wel afhankelijk van welk afbakbrood je hebt. Zelf had ik de Vanmenno bio afbak desembol tarwe.

2. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan. Gooi in een keukenmachine met de basilicum en wat zeezout. Maal het geheel fijn. Voeg vervolgens een paar flinke scheuten olijfolie toe. Maal nog even goed. Vind je de pesto nog te droog? Roer er dan nog wat olijfolie door. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng dit er goed doorheen.

3. Snij het brood op en smeer één kant van het brood in met pesto. Beleg dit vervolgens met tomaat en daarbovenop met mozzarella. Leg de top vanhet brood erbovenop.

4. Schuif het brood in het midden van de oven. Bak dit af volgens verdere instructie van het afbakbrood, totdat het brood krokant is en de mozzarella gesmolten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *