Sinds ik op Instagram allemaal eten volg, moet ik van alles uitproberen. Dit deed ik natuurlijk hiervoor ook al, maar meer uit kookboeken en door op het internet te zoeken. Via Instagram gaat er een wereld voor je open en ook van eten uit het buitenland dat hier in Nederland nog niet echt bekend is.

Nu kwam ik deze gefrituurde tortilla pakketjes tegen en die moest ik natuurlijk proberen. Zoals gewoonlijk had ik een overschot aan eten, omdat ik als een echte moeder voor een weeshuis kook en niet wil dat iemand tekort komt. Gelukkig heb ik lieve buren die me hebben geholpen met het opeten ervan. Na goede recensies vond ik het waard om dit hier te posten. Enjoy! Want je likt je vingers hier letterlijk bij af.

Bereiding

  1. Kook de kip in de kippenbouillon en laat dit 30 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten erbij.
  2. Maak ondertussen de salsa. Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de tomatenblokjes hieraan toe. Doe de paprikapoeder, chilivlokken, cayennepeper, tabasco, peper en zout bij de tomatenblokjes. Breng aan de kook en laat dit 10 minuten zacht pruttelen.
  3. Pluis de kip en doe dit in een diepe kom. Voeg de crème fraîche toe en roer dit goed door de kip.
  4. Giet de helft van de salsa toe aan de kip en houd de andere helft apart om straks de tortilla pakketjes in te dippen. Meng de salsa goed door het kipmengsel.
  5. Snij de koriander fijn en voeg de koriander met de doperwten toe en roer dit erdoorheen. Proef even of de kip genoeg pit en smaak heeft. Is dit niet het geval, voeg dan nog wat paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout toe. Begin met theelepels, anders wordt het teveel!
  6. Doe de bloem in een klein bakje en voeg wat water toe om hier een dik papje van te maken. Dit papje is bedoeld om de pakketjes dicht te plakken.
  7. Snij de tortilla wrap door de helft. Vouw 1 helft tot een soort hoedje en plak één kant vast door dit met het bloempapje in te smeren:
  8. Vul het pakketje met wat van het kip en plak de bovenkant dicht. Zo ziet de bovenkant eruit, die je moet dichtplakken:
  9. Na het dichtplakken heb je een driehoekje gevuld met een heerlijk kipmengsel. Gooi deze pakketjes in de frituur totdat ze er mooi goudbruin en knapperig uitkomen. Serveer met de overgebleven salsa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *