Het laatste hapje van dit weekend: gevulde portobello! Paddenstoelen wie is er niet gek op. Het liefst doe ik het overal bij. Vooral champignons met een uitje bakken en dan heerlijk bij een stukje vlees. Zo genieten! Of als bijgerecht met knoflook en wat peper. Dit gerecht zal ik ook eens voor jullie maken. Maar voor nu deze gevulde portobello.

Deze portobello is heel makkelijk om te maken en je kunt verschillende vullingen gebruiken. Ik had nog chorizo over van de Spaanse aardappelkroketjes. Ik vind het altijd zonde om eten weg te gooien, dus waarom hiermee geen vulling maken voor de portobello? Natuurlijk kun je ook de chorizo weglaten, wanneer je een vegetarische variant wil. Vervang dan de chorizo door wat meer specerijen toe te voegen, zoals paprika en cayennepeper.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C° en leg bakpapier in een ovenschaal.

2. Snij de chorizo in blokjes (indien je geen chorizo toevoegt, dan voeg je paprikapoeder en cayennepeper toe bij het opbakken van de prei). Snipper een ui, snij de knoflook en peterselie fijn en snij de prei in blokjes.

3. Giet een klein scheutje olijfolie in de pan en bak de chorizo 2 minuten. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak even mee totdat de ui glazig ziet.

4. Gooi de prei en peterselie erbij en bak paar minuten mee. Voeg de crème fraîche erbij en wat zout en peper. Meng dit goed door elkaar en laat een paar minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

5. Maak de portobello zo nodig met een borsteltje schoon. Lepel de donkere binnenkant er zoveel mogelijk uit, zodat de portobello goed te vullen is. Haal eventueel ook het stammetje eruit.

6. Leg de portobello’s in de ovenschaal. Vul de portobello met de chorizo en de prei. Strooi er een flinke hand Parmezaanse kaas over.

7. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de protobello’s in 15 à 20 minuten gaar. Als de kaas is gesmolten en een beetje goudbruin begin te worden, dan kunnen de portobello’s uit de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *