Broodje kalkoenspekjes met abrikozenjam

Een broodje met kalkoenspekjes, abrikozenjam en roomkaas. Simpel, maar heerlijk. Sommigen van ons werken nog thuis en een deel mag weer naar het werk. Dit broodje is ideaal om mee te nemen of even snel te maken tijdens lunchtijd. Dit broodje heb je binnen 10 minuten klaar.

Zelf vind ik het altijd lastig om te bedenken wat ik voor lunch mee naar werk kan nemen. Vaak blijft het al snel niet goed, omdat er nu eenmaal geen ijskast is om te bewaren. Daarnaast ben ik sowieso gek op wat warm eten in de middag, dus al helemaal een probleem. Dit broodje kun je met gemak in folie meenemen en blijft tot de lunch goed.

Al eerder heb ik aangegeven dat ik de kalkoenspekjes heb ontdekt. Zie hier het recept dat ik eerder heb bereid met deze heerlijke spekjes. Ik vind deze spekjes zelfs nog lekkerder dan de varkensspekjes. Ik zou zeggen vooral eens proberen! Zelf vind ik het ook wat magerder vlees dan varkensvlees.

Bereiding

1. Giet een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg de spekjes toe. Bak ongeveer 5 minuten tot ze bruinig en krokant worden.

2. Snij het triangelbroodje door midden.

3. Smeer het broodje eerst in met roomkaas en smeer er vervolgens een laag abrikozenjam op.

4. Leg er vervolgens wat veldsla op.

5. Strooi er spekjes overheen naar smaak en dek af met de bovenkant van het broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *