Wat mis ik de café’s en restaurants waar je lekker even een tussenstop kan maken om te lunchen. Met hun heerlijke broodjes rijkelijk belegd met gemarineerd vlees of groente. En niet te vergeten verse muntthee erbij of een sapje of een smoothie. Zelf heb ik een recept voor zo een belegd broodje en makkelijk om te maken! Deze lunch heb je binnen 20 minuten op tafel.

Bereiding

1. Verwarm de oven op 220 C° en bak het brood een paar minuten warm, zodat het brood knapperig is aan de buitenkant.

2. Snij de kip in stukken. Haal de pitjes uit de rode peper en snij fijn.

3. Meng de ketjap, honing en peper. Voeg een beetje zout toe aan de marinade. Hussel de kip door de marinade.

4. Giet wat zonnebloemolie in de pan en bak de kip 5 à 7 minuten tot het gaar is.

5. Snij twee dikke plakken af van het brood. Beleg het brood met wat sla en rucola.

6. Snij een tomaat in plakjes en snij een lente-uitje.

7. Leg de kip op het sla. Doe de tomaat erbovenop en gooi wat lente-uitjes erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *