Poké bowl kip katsu met curry

Kip katsu met curry, dit gerecht heb ik ontdekt via Shabu to go. Hier bestel ik ook altijd de bowl variant. Deze gefrituurde kip met curry is zo verslavend dat ik het natuurlijk na moest maken. En ik moet zeggen dat dit goed is gelukt! Wat is dit een heerlijke combinatie vooral met sushirijst, edamame, wortel en zeewiersalade. De kip heeft een lekker krokant laagje en de curry past hier ideaal bij.

Het gerecht is lactosevrij, omdat de curry is gemaakt met kokosmelk. Helaas is dit recept niet vegetarisch, maar je kunt de kip altijd vervangen door een vegetarische kipschnitzel en de kippenbouillon in de curry door de groentebouillon. Het is niet helemaal hetzelfde natuurlijk, maar dit is een mooie vervanger. Let ook op waar je de zeewiersalade koopt, want niet elke zeewiersalade smaakt even lekker. Nu had ik de zeewiersalade van Picnic.

Liever een vegetarisch Aziatisch gerecht? Kijk dan naar deze Sticky thempeh met bimi, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snij de bosui, knoflook en rode peper fijn. Schil en snij de aardappelen in blokken. Giet wat wokolie in de pan en doe hier bosui, knoflook, peper en aardappelen bij. Bak dit even paar minuten. Voeg dan de kerrie, kurkuma en de garam masala erbij. Bak de kruiden even mee en voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten pruttelen totdat de aardappelen zacht zijn.

2. Was de rijst en doe in een rijstkoker met genoeg water. Voeg de Mirin en suiker toe. Terwijl de rijst opstaat, ga je aan de slag met onderstaande stappen.

3. Pureer de curry met een staafmixer tot een gladde en dikke saus. Laat de saus zo nog 10 minuten zachtjes op het vuur. Roer af en toe.

4. Schil linten van de wortel eraf met een aardappelschiller. Breng wat water aan de kook met zout en voeg hier de wortel en edamame aan toe. Kook dit 2 minuten en haal dan er weer uit.

5. Zorg dat je de kippen zo verdeeld dat je 4 stukken hebt. Sla ze plat met een hamer of pan. Doe bloem op een bord, op een ander bord 2 eieren en nog een bord met de panko. Voeg wat peper en zout toe aan de bloem en roer erdoorheen.

6. Verwarm alvast een diepe wokpan met flink wat olie, waar de kip in gefrituurd kan worden. Gooi een korrel panko in de olie om te kijken of ze genoeg borrelt. Doe de kip eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Pak de kip met een tang en laat het voorzichtig in de olie zakken. Wanneer de kip goudbruin wordt en naar boven komt drijven, dan is de kip gaar.

7. Serveer alles in een diepe kom en vergeet vooral niet de zeewiersalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *